Rodríguez: “la zona verda del Pont Nou demostra que el concepte de parc inundable funciona”

La recuperació de la zona verda baix el Pont Nou ha demostrat en la pràctica que el concepte de parc inundable funciona. Així ho ha manifestat l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, després que aquest espai també adjacent al Molí Descals acollira el passat diumenge un concert del grup “El Regall” dins la programació municipal d’activitats de celebració del “9 d’Octubre”. Allí, el veïnat assistent a l’actuació va poder comprovar de primera mà que tres setmanes després de la major tempesta registrada a la ciutat aquest espai obert al públic a principis d’estiu es trobava en bones condicions.

“La DANA ha deixat clar que el plantejament d’aquest espai com a zona inundable ha funcionat, i aquest camí és el que anem a seguir amb les futures actuacions a executar dins del projecte “Riu Viu”, com ara el trajecte ciclopeatonal al que estem treballant entre aquest espai verd i l’esplanada de Tortosa i Delgado”, avançava el primer edil.

Cal recordar que la realització de millores a l’entorn del riu Clariano va ser la segona proposta més votada per la ciutadania al procés “Ontinyent Participa 2017”. Atenent a esta demanda, el Govern d’Ontinyent presentava “Riu Viu” un ambiciós projecte per revitalitzar l’entorn del riu Clariano i aprofitar-lo com a espai de convivència, contemplant una inversió global de 6’5 milions d’euros, incloent diverses ajudes europees i d’altres administracions.

Aquest pla està plantejat en 8 zones en base a 5 eixos d’actuació: la recuperació d’elements patrimonials al perfil del riu (Pont Vell, Molí Descals, Hort de la Casa Barberà, muralla, refugis, etc); la recuperació i creació de “recorreguts mediambientals” al voltant de llit; adequació d’espais lliures (zones verdes) als dos marges del riu i el seu nivell inferior; adequació paisatgística de zones mixtes d’aparcament i espai lliure; i actuacions de rehabilitació i millora urbana en edificis privats que donen a la cornisa del Clariano.

Per davant, tot un seguit d’intervencions de regeneració del paisatge i l’activitat urbana vinculats al llit del riu “que van a tenir sempre en compte les característiques de la zona per a fer possible que allò que ha pogut separar físicament el poble puga ser un punt d’unió, de trobada, on s’afavorisca l’oci saludable i on a més es recupere elements patrimonials que d’altra manera es perdrien”, afegeixen des del Govern d’Ontinyent.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

La Vall d’Albaida aposta pel cicloturisme com a atractiu turístic vertebrador de la comarca

La Mancomunitat de municipis de la Vall d’Albaida acaba d’incloure entre els projectes a sufragar …

Un comentari

  1. Avatar
    Rafael Belda Soriano

    Esta claro que el agua subió lo mínimo , y es de agradecer que las alturas al saltar el agua a la Cantereria estén bien calculadas ENHORABUENA . Esa zona del Río tiene mucho potencial y me encanta ,pues une mejor los dos barrios más grandes de nuestro Ontinyent.