02/12/2023 - 16:24
Més

  La regidoria de Sostenibilitat potencia la mobilitat amb kits elèctrics per a bicicletes

  Altres notícies

  Potenciar la mobilitat sostenible a la ciutat és l’objectiu amb el qual la regidoria de Sostenibilitat reprèn la línia de subvencions encetada l’any passat per als kits de conversió de les bicicletes urbanes en elèctriques.

  Les bases d’estes ajudes, que es publicaven aquest dimarts 14 d’abril al BOP, permetran accedir a bonificacions de fins a 300 euros per a kits de conversió de les bicicletes urbanes en elèctriques; de 200 euros per a la compra de bicicletes elèctriques; i de 100 per a la compra de bicicletes urbanes. L’any passat es van destinar 6.000 euros inicialment però es van haver d’ampliar, una bona acollida en vista a la qual enguany la partida inicial serà ja de 12.000 euros.

  El Regidor de Sostenibilitat, Fran Quesada explicava que “una bici elèctrica és molt cara, i per això percentualment l’ajuda més quantiosa i la que més afavorim en estes bases és a la conversió de bicicletes normals en elèctriques, mitjançant la instal·lació de kits, ja que la subvenció en aquestos casos es superior al 50% del seu cost. volem que l’orografia local no siga una excusa ni un problema insalvable per desplaçar-se en bicicleta i d’ahi que posem en marxa una línia de subvencions com aquesta”, concloïa el regidor.

  El procés s’iniciarà amb les sol·licituds dels interessats i el seu lliurament a l’Ajuntament. La informació per a fer-ho està accessible a la plana web municipal, www.ontinyent.es .Una volta el consistori valore les sol·licituds (màxim una persona per unitat familiar, tenint en compte factors com l’element a subvencionar o la seua compra o no als comerços locals), aquells que obtinguen la subvenció hauran de presentar les factures de compra. Donada la difícil orografia d’Ontinyent, només es subvencionaran kits o bicicletes elèctriques amb un mínim de 36 V i 9 ampers de potència.

  Quesada recordava que amb aquestes ajudes van ser plantejades a la reunió constitutiva de la Comissió de Mobilitat que va tenir lloc en 2012, a la qual es van tractar també altres projectes de calat mediambiental que també s’han realitzat estos anys com la posada en marxa d’una ordenança de mobilitat; la realització de camins perimetrals com el de Benarrai o el la Puríssima, o el foment dels camins escolars segurs, “mesures totes elles que s’han fet realitat, i a les que vam afegir l’any passat un sistema legal d’ajudes a la compra de bicicletes que, com ja vam avançar, reprenem enguany”, assenyalava

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Ontinyent entrega els premis de rendiment acadèmic al marc de la Setmana de la Ciutat Educadora

  L’Alcalde i el Regidor d’Educació lliuren diplomes als i les 21 alumnes amb una mitjana d’excel·lent durant el curs 2022/23 en un acte al Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -