12/06/2024 - 19:44
Més

  Ontinyent demanarà que les Festes de la Puríssima siguen d’Interès Turístic Autonòmic

  Altres notícies

  L’Ajuntament d’Ontinyent demanarà que les Festes de la Puríssima siguen declarades d’Interès Turístic Autonòmic per part de la Conselleria de Turisme de la Generalitat Valenciana. Es tracta d’un nou pas conjunt del consistori i l’Associació de Festes de la Puríssima d’Ontinyent, que el passat mes de febrer ja sol·licitaren la protecció del Cant dels Angelets com a Bé Immaterial de Rellevància Local.

  Aquesta nova proposta es durà a finals d’aquest mes al que serà l’últim ple municipal de la legislatura, tal com s’avançava hui en una roda de premsa en la qual l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, compareixia juntament amb el president de l’Associació de Festes de la Purísima, Salvador Pastor, i el rector plebà de la parròquia de Santa Maria, Juan Melcior Seguí.

  L’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, destacava que “l’Associació de Festes venia treballant des de fa temps en esta idea, que anem a tractar de fer realitat perquè les nostres festes siguen cada volta més conegudes i puguen servir per atraure cada volta a més gent, perquè complim tots els requisits: les nostres festes tenen importància històrica, capacitat d’atracció, i la nostra ciutat està preparada per acollir molta gent, com està demostrat amb el fet que les altres nostres Festes Majors, els Moros i Cristians, són d’Interès Turístic Nacional”, recordava.

  El primer edil tenia especials paraules d’agraïment “a la Junta de Festes, al Rector, i a tots aquells que estan implicant-se en que açò puga ser una realitat”, fent especial menció als treball fet en els informes elaborats per part del tècnic de Cultura, l’Intendent de la Policia Local, el Cronista Oficial de la ciutat, Alfred Bernabeu, o l’estudiós de les festes i tradicions locals Rafa Gandia, autor d’un recull de més de 40 pàgines perfectament documentat que també era especialment destacat des de l’Associació de Festes.

  Salvador Pastor incidia en què “portàvem anys esperant que es protegira el Cant dels Angelets, i que es donara una empenta a les Festes a la seua difusió fora d’Ontinyent, i amb estes accions per fi hem fet avanços en esta línia”. El President de l’Associació posava de relleu que les Festes de la Purísima “no sols són una de les nostres tradicions més antigues, sinó que al seu torn engloba moltíssimes activitats de gran importancia per a la nostra ciutat”, en referencia al bou, l’asginaldo o els gegants i cabets.

  El rector plebà de Santa Maria, Juan Melcior Seguí, destacava per la seua part que estes festes “des de sempre ens trauen a tots al carrer, i això cal potenciar-ho”, agraïnt també el treball “de tots els que s’estan implicant en estes accions, i especialment a l’Ajuntament, que sempre ha estat al costat d’esta tradició que ens ajuda a retrobar-nos amb les nostres arrels”, concloïa.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Voluntariat en marxa a Ontinyent per protegir les serres del foc

  Ontinyent reforça la vigilància forestal amb la campanya "Ontinyent contra el foc" Ontinyent ha llançat la nova edició de "Ontinyent...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -