728×90 caixa onti
Home > Medi Ambient > Ontinyent inicia un pla de prevenció i neteja per a les pluges de la tardor

Ontinyent inicia un pla de prevenció i neteja per a les pluges de la tardor

L’Ajuntament d’Ontinyent, a través de la regidoria de Serveis Municipals, ha procedit a executar prop d’un centenar d’actuacions d’obra i neteja preventiva en canalitzacions d’aigua, de cara a minimitzar els efectes de les pluges de la tardor i l’hivern.

El regidor coordinador de l’àrea de Territori, Jaime Peris, ha explicat que “son intervencions que s’han plantejat seguint les directrius del Pla Municipal contra el Risc d’Inundacions que hem posat en marxa esta legislatura, un protocol que complementa les directrius de la Generalitat Valenciana i que persegueix agilitzar al màxim la resposta davant casos d’emergència”.

Entre altres coses, el pla compta amb un annex tècnic on es concreten les actuacions a realitzar als espais on es considera més probable la necessitat d’intervenció en cas de fortes pluges. Les actuacions executades ara han prestat especial atenció a estos espais, però s’han estès també a altres punts repartits tant al casc urbà com als camins rurals del terme. Així, les intervencions més significatives han estat als camins de La farola i els Tarongers; la pujada a l’avinguda de Sant Francesc; la pujada a Santa Anna i l’entrada a la barbacana des de la zona verda de Benarrai. A més a més, s’ha intervingut en embornals, sèquies i altres elements dins les urbanitzacions i polígons industrials del terme.

El regidor de Serveis Municipals, Manuel Cuesta, ha recordat que “en acabar l’estiu comença l’època de més pluges al terme, i és important estar preparats per minimitzar els efectes de les precipitacions, ja que els experts estan alertant de que pugam tenir una tardor amb presència recurrent de gota freda. Les fortes pluges de desembre de 2015 ens van mostrar que necessitàvem incrementar les accions preventives per a estos casos, per això vam posar en marxa un Pla Operatiu Municipal contra el Risc d’Inundacions, al marc del qual es contempla l’execució d’actuacions com les que hem fet estes setmanes”, destacava.

El Pla Municipal contra el Risc d’Inundacions compta amb un llistat de carreteres i camins susceptibles de veures afectat per les inundacions; un directori de l’equip humà responsable de coordinar la resposta a estes situacions, encapçalat per l’alcalde; així com fitxes amb detalls de cadascun dels diversos punts on s’ha d’estar especialment vigilants, així com dels especialment crítics. Tot s’acompanya de coordenades GPS, fotografies aèries i cartografia, així com dades de contacte de les empreses que poden facilitar mitjans manuals i/o mecànics per al desenvolupament de possibles actuacions en cas de fortes pluges o nevades.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Jorge Rodríguez promourà les arts escèniques a Ontinyent amb un nou Festival Cultural de Primavera

Al llarg de l’any també es posarà en marxa una escola municipal de teatre i un circuit de microteatre als col•legis