28/02/2024 - 22:39
Més

  Bocairent habilita un punt forestal per a deixar restes de poda i evitar cremes

  Altres notícies

  L’Ajuntament de Bocairent acaba d’habilitar una parcel·la de titularitat municipal com a ‘punt forestal’ per a deixar les restes procedents de podes i dels trencaments originats pels temporals del darrer hivern. La iniciativa pretén “oferir una alternativa a l’ús del foc per a l’eliminació del residu generat”, segons José M. Beneyto, regidor de l’Àrea d’Espais públics i naturals, “al mateix temps que afavorim la valorització de tot aquest material per a la seua posterior conversió en una energia lliure d’emissions de CO2 com és la biomassa”.

  El ‘punt forestal’ està ubicat al polígon industrial el Regadiu plenament accessible tant des de la carretera autonòmica CV-81 com des de la CV-794 que travessa el parc natural de la serra de Mariola. Els treballs d’adequació van consistir en el desbrossament de l’espai i en la senyalització provisional mitjançant tanques per tal “d’anar completant les línies d’actuació traçades en el Pla local de prevenció d’incendis forestals elaborat en la legislatura anterior i que ens marca cap a on hem d’avançar per a tenir unes serres menys vulnerables als grans focs”, com apunta Beneyto. De fet, el consistori es troba finalitzant els tràmits pertinents per a dur endavant una altra proposta en les setmanes pròximes “que ens dote de major protecció mitjançant l’establiment de franges de seguretat”, com anticipa el regidor d’Espais públics i naturals de Bocairent.

  Font: Ajuntament de Bocairent

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  L’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent iniciarà esta setmana la nova temporada al Teatre Echegaray

  El primer concert serà dissabte que ve dia dos de març a les 19.30 hores amb un concert amb obres de Falla, Turina, Rimski-Kórsakov i Ravel
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -