02/10/2023 - 6:34
Més
  IniciVall d'AlbaidaBufaliEl COR implantarà a Bufali una estació de transferència del fem

  El COR implantarà a Bufali una estació de transferència del fem

  La comissió de govern del COR va aprovar ahir les primeres accions en quatre infraestructures: Vallada, Fontanars dels Alforins, la Font de la Figuera i Alfarrasí, cadascuna de les quals rebrà més de 70.000 euros. A més va donar llum verda a la posada en marxa d’una estació de transferència a la Vall d’Albaida, que estarà situada a Bufali i que es trobarà operativa en els pròxims tres mesos. Aquest nou servei suposarà un estalvi d’entre 600.000 i 900.000 euros anuals.

  La decisió acaba amb cinc mesos de negociacions sobre els sobrecostos anuals per la transferència dels residus de la Vall d’Albaida a la planta de Ròtova, valorats en uns 300.000 euros. Una situació que contravenia la llei en la que es diu que el desplaçament no pot excedir els trenta minuts. D’aquesta manera, Ròtova s’alliberarà del tractament dels residus de la Vall d’Albaida, així com dels de la Costera i la Canal, que actualment es tracten a la planta de Guadassuar.

  “Aquesta és una fita important en la gestió en la mesura en que estem desplegant les previsions del Pla zonal. Comença l’acció després d’una època de molt d’immobilisme”, ha destacat el president del Consorci, Roger Cerdà, qui ha afegit que aquest “és el primer pas de les coses grans. El primer pas per decidir on volem les plantes i quan comencem a construir-les”.

  Redacció TVDO
  Redacció TVDOhttp://www.tvdigitalontinyent.com
  Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Periodic d'Ontinyent i la Vall d'Albaida Digital
  El més llegit