Albaida declara l’any 2017 ‘’Any Monjalés’’ per unanimitat

0

L’ajuntament d’Albaida va declarar a l’últim Ple ordinari amb els vots a favor de Compromís, Partit Popular, PSOE i UCIP l’any 2017 ‘’Any Monjalés’’ a partir de la proposta de la regidora de Cultura, Joventut i Festes, Beatriz Costa. La declaració de dedicar este any al pintor, escultor i ceramista albaidí José Soler Vidal, conegut com Monjalés, segueix la iniciativa que esta mateixa regidora va iniciar ja fa dos anys amb l’homenatge que es va realitzar al pintor albaidí ‘’Messa’’ i després ‘’Kilis’’. Amb esta declaració afirma la regidora volem ‘promoure una figura tan reconeguda a tot arreu. Enguany compleix 85 anys i creiem que és el moment idoni per fer-li un homenatge molt merescut’.

Monjalés, nascut a Albaida al 1932, va començar la seua trajectòria de la mà del pintor José Segrelles de qui va ser alumne. Les seues aportacions a la pintura abstracta, expressionisme i informalisme, així com la denúncia social que va portar a terme des del món artístic durant una etapa de la història d’Espanya on la repressió i restricció de les llibertats eren les protagonistes han sigut tan destacades que mereixen un reconeixement. L’artista afirma sentir-se ‘’molt agraït per este reconeixement’’ i desitja que ‘’esta iniciativa servisca fonamentalment perquè les noves generacions d’albaidins puguen conèixer millor la meua obra i entendre la seua relació amb la realitat artística i social del seu temps’’. En esta mateixa línia s’ha pronunciat la regidora Beatriz Costa: ‘’no sols declarem un any perquè quede constància institucionalment. Ho fem perquè creiem i volem que els albaidins i albaidines, els veïns de les altres poblacions i comarques coneguen un artista tan important a nivell d’obres com de compromís social’’.

Per això, al llarg de l’any i amb la col·laboració de les institucions i fundacions de caràcter cultural i artístic es proposarà la convocatòria d’un concurs de pintura, muntatge d’exposició, conferències i/o xerrades, així com més activitats al voltant de la figura artística i humana del pintor albaidí.

Font: Ajuntament d’Albaida

Publicitat