Mercat Medieval d'Ontinyent 2019. Foto de Jordi Casanova

El Mercat Medieval dedicarà zones a les cultures àrab, jueva i cristiana

“Ontinyent Medieval”, el mercat medieval organitzat per l’Ajuntament coincidint amb la celebració del “Mig Any” de la Societat de Festers, creix en l’edició d’enguany per arribar als 7.500 m2. Si be en l’edició de l’any anterior determinats espais del centre històric no van poder ser emprats per estar executant-se obres de millora urbana, enguany es comptarà amb un recorregut circular que inclou espais definits dedicats a les cultures àrab, jueva i cristiana medievals. En ell es comptarà finalment amb una xifra de llocs de venda i tallers que augmenta notablement respecte a l’anterior edició, superant el centenar, i incloent una vintena d’espais d’elaboració “in situ” de productes artesans.

La regidora de Festes, Àngels Muñoz, explicava que “hem volgut delimitar bé els espais per tal que cada zona tinga un matís, submergint-nos en conjunt en un viatge en el temps que tindrà com a nexe comú un estímul als cinc sentits, ja que constantment ens trobarem envoltants de música, perfums, decoració aèria i llums de colors, i podrem degustar i tocar productes de tota mena”, assenyalava.

Així, la zona del Carrer Roses es dedicarà a la cultura hebrea; els carrers Trinitat i Esglèsia es convertirà en un “Soc Àrab”; mentre que la zona cristiana medieval estarà a la Plaça Major, Plaça de Baix i carrer Regall, a la part alta del qual s’instal·larà un campament. La plaça confrontant al Palau de La Vila serà on s’ubicaran els jocs infantils; i repartides per tot el recorregut hi haurà fins a 6 exposicions didàctiques: dues d’elles fotogràfiques de “Ontinyent ahir i hui” i “Ontinyent Moros i Cristians” amb la col·laboració de l’associació AFO; una exposició de pannells sobre “Curiositats de la Història”; una mostra de cetrería; una de productes d’espart i altra d’elements de tortura.

També repartits per tot el Mercat, però especialment als accessos, la Plaça de Sant Pere i el carrer del Regall, hi haurà mostres d’oficis amb artesans de ferro, vidre tallat, torn de fang, fusta, espart, sabó natural, mosaics o perfums. Entre els productes artesanals dels llocs de venda s’inclouran també un forn de pa tradicional, formatges, cerveses i dolços artesans, ceràmica àrab o joieria feta a mà, entre molts altres.

Àngels Muñoz recordava que a tot açò cal afegit els prop de 50 espectacles d’animació com ara “el passeig de la Guàrdia”; “Vida de campament, vila d’oficis”; lluites i combats; espectacles d’humor i malabars; “Vestir al Cavaller”, explicació d’armes; éssers mitològics o “el Ritual del Foc”; així com cercaviles, actuacions de bufons, joglars, cavallers o saltimbanquis. La regidora incidia en què “anem a cuidar tots els detalls per poder fer un autèntic viatge en el temps en un espai ideal per a fer-ho, com és el nostre centre històric, al que animem a visitar al veïnat de totes les comarques veïnes, que de segur s’ho van a passar d’allò més bé”, concloïa.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Es requereix als propietaris de 120 parcel·les i solars que les netegen

L’Ajuntament d’Ontinyent ha enviat requeriments a 90 persones propietàries d’un total de 120 parcel·les i …