El nou programa ARRU invertirà a Ontinyent 2 milions d’euros

El regidor de Territori, Joan Sanchis, i membres de l’equip tècnic municipal que treballa en les accions de rehabilitació urbana, s’han reunit amb representants de les associacions de constructors, promotors i arquitectes, així com amb veïnat beneficiari, per tal de donar detalls de com s’invertiran els 2 milions d’euros aconseguits de Ministeri i Generalitat per al nou programa ARRUR (Foment de la Regeneració i Renovació Urbana i Rural) a la ciutat.

Sanchis incidia en la importància d’una subvenció “a la qual hem tingut accés com a ciutat amb millor puntuació i més diners assignats de les úniques 4 beneficiàries a la Comunitat Valenciana -les altres són Castelló de la Plana, Gandia i Burjassot- en un procés per concurrència competitiva al qual es van quedar fora localitats amb més habitants i més recursos tècnics i humans que Ontinyent”, explicava. El regidor exposava que l’acció tindrà un impacte de fins a 8 milions d’euros en obres de regeneració i renovació d’habitatges fins a 2023, en afegir-se les aportacions de l’Ajuntament (2’34 milions) i els particulars (3’66 milions) en compliment de les bases establertes a la convocatòria.

El nou Pla presenta algunes diferències respecte a l’anterior programa ARRU, com ara que la superfície d’actuació serà més del doble, arribant-se a llocs on no s’arribava dins de la zona delimitada de La Vila, Raval i Poble Nou. El Pla s’executarà entre 2019 i 2023 i contempla la realització de treballs d’edificació en 30 habitatges i de rehabilitació en altres 42. En la reunió es traslladaven també els continguts del recent encontre mantingut per representants municipals amb la directora general d’Habitatge i Regeneració Urbana, Elena Azcárraga.

Exemple i referent en rehabilitació urbana

Per altra banda, Joan Sanchis participava aquest dimecres a Gandia en una jornada sobre habitatge presidida pel Vicepresident Segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica de la Generalitat Valenciana Ruben Martínez Dalmau, i on es posava a Ontinyent com un “exemple i referent” en matèria de rehabilitació urbana. Sanchis recordava en aquest sentit que “a més de les aportacions municipals en aquest i l’anterior programa ARRU, Ontinyent va ser ciutat pionera amb la posada en marxa en 2013 del nostre Programa Municipal de Rehabilitació d’Immobles, que des d’aleshores ha atorgat més de 1’5 milions de subvencions municipals a centenars de beneficiaris”, assenyalava.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Es requereix als propietaris de 120 parcel·les i solars que les netegen

L’Ajuntament d’Ontinyent ha enviat requeriments a 90 persones propietàries d’un total de 120 parcel·les i …