24/04/2024 - 4:27
Més

  Acord entre el COR i la Mancomunitat per executar el Pla de Minimització de Residus

  Altres notícies

  El Govern d’Ontinyent s’ha felicitat hui per l’acord al qual han arribat el Consorci de Residus (COR) i la Mancomunitat de Municipis de La Vall d’Albaida per a la gestió integrada dels residus a la comarca. Es tracta d’un acord que inclou el compliment del Pla de Minimització de Residus de la comarca després de més d’una dècada de conflictes, i que ha estat aprovat tant per l’assemblea del COR com per la de la Mancomunitat sense cap vot en contra de PSOE, Compromís i PP. “Tot i que cal ser prudents, pensem que és un acord que posa les bases per tancar el conflicte del fem i aconseguir una millor gestió dels nostres residus”, segons fons del Govern d’Ontinyent. Els detalls de l’acord, pel que fa a Ontinyent, han estat explicats hui als representants de la plataforma del fem en una reunió a l’Ajuntament d’Ontinyent.

  En concret, aquest acord estableix que el Consorci de Residus haurà d’explorar totes les possibilitats tècniques, econòmiques i legals per configurar un model de gestió de residus, amb especial sensibilitat cap a la comarca de la Vall d’Albaida i els principis que inspiren el seu Pla de Minimització de Residus. A més, el COR col·laborarà amb la Mancomunitat per poder fer realitat les instal·lacions previstes en aquest Pla, donant a més la màxima celeritat als tràmits per a l’obtenció de les llicències de construcció i posada en marxa d’una planta de valorització i eliminació de residus, que pel que fa a la Vall d’Albaida tot apunta a la població de Bufali, l’única localitat que ha demanat oficialment acollir la instal·lació.

  Per altra banda, el COR es compromet a propiciar un marc de col•laboració entre les empreses concessionàries de gestió de residus urbans dependents dels dos ens signants; tramitar les pertinents modificacions del projecte de gestió, i plantejar al concessionari del servei una novació bilateral del contracte, sempre que siga jurídicament factible, i comptant amb l’aval del Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana. Igualment, el Consorci es compromet a oferir tot el seu recolzament jurídic i administratiu als municipis de La Vall d’Albaida, així com a realitzar les campanyes i accions divulgatives necessàries a estes localitats.

  Per la seua part, la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, es compromet a intermediar per tal que tots els municipis que formen part de la Mancomunitat estiguen consorciats i prenguen possessió com a membres del Consorci; a col·laborar amb el Consorci per tal d’aprovar i fer realitat el projecte de gestió de residus del Consorci (al si del qual s’integrarà amb les instal·lacions previstes al seu Pla de Minimització); propiciar un marc de col•laboració entre les empreses concessionàries de la gestió dels residus urbans; i acceptar la immediata posada en funcionament de la instal·lació de transferència de la Vall d’Albaida i fer-la servir (en el que als residus de La Vall es refereix) durant el temps que dure el període transitori del Projecte de gestió de residus del Consorci.

  Tot açò ha estat transmès hui als representants de la Plataforma del Fem per part del regidor coordinador de Territori Jaime Peris, la regidora de Sostenibilitat Patricia Folgueras, i Enrique Pastor, en representació de la Conselleria de Medi Ambient. En l’encontre s’ha donat als assistents tots els detalls sobre l’acord i també sobre la situació dels rebuts del fem. Respecte als mateixos, s’ha explica que els rebuts de 2016 han vist paralitzat el seu cobrament per part de la Diputació de València a petició de l’Ajuntament d’Ontinyent, que va detectar que en el conveni que permetia la corporació provincial cobrar els seus rebuts estava vençut, i per tant fins que no es renove aquest conveni el cobrament d’estos rebuts està suspès.

  Quant als de 2014 i 2015, el conveni encara estava en vigor i es podien cobrar, segons la interpretació legal, atès que el servei es va prestar. Des de l’Ajuntament s’ha recordat que al juliol de 2015 es va advertir als veïns que primer abonaren la taxa i després presentaren recurs per evitar recàrrecs i embargaments.

  Font: Ajuntament d’Ontinyent

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

  La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -