19/07/2024 - 7:20
Més

  Bufali, Bellús i Benisuera s’uneixen a la Xarxa de Municipis contra la Violència de Gènere de la Diputació

  Altres notícies

  La Diputació de València incorpora tres nous ajuntaments (Bufali, Bellús y Benisuera) de La Vall d’Albaida i un (La Granja de la Costera) de La Costera a la seua Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere, que compta ja amb 163 localitats de la província adherides. En concret, formen part de la xarxa un total de 26 municipis de La Vall i nou de La Costera. Estos consistoris podran sol·licitar les subvencions per a projectes i campanyes de sensibilització i prevenció de la violència masclista que oferix l’àrea d’Igualtat de la Diputació, que en 2023 superen el mig milió d’euros.

  La responsable d’Igualtat, Eli García, ha presidit este dimecres l’assemblea general de la xarxa celebrada en l’IVAF, que ha aprovat l’adhesió dels nous membres, prop d’una vintena que eleven al 62% el percentatge de municipis de la província que treballa conjuntament contra la violència masclista. La diputada ha recordat que la lluita contra la discriminació per raó de gènere és “un eix transversal en la gestió de la Diputació i està present en cadascuna de les seues àrees”.

  Eli García, que confia a poder sumar més ajuntaments abans del final de la legislatura, ha instat els alcaldes, alcaldesses i responsables d’Igualtat presents en l’assemblea a “continuar compartint experiències i projectes que han demostrat la seua efectivitat per a donar la millor resposta possible, des de la base de la prevenció i l’educació, a una xacra social que es continua cobrant la vida de dones, xiquets i xiquetes innocents a les mans de covards assassins sobre els quals hem de posar el focus”.

  Membres de La Vall d’Albaida 

  Bufali, Bellús i Benissuera s’unixen així als ajuntaments d’Albaida, Montaverner, Alfarrasí, Benigànim, El Palomar, Castelló de Rugat i Ontinyent, membres fundadors de la Xarxa; així com a Bocairent, Benissoda i Llutxent, que es van sumar al maig de 2019; a Salem, Aielo de Malferit, Atzeneta, Guadassèquies, Otos, Quatretonda, Beniatjar, L’Olleria, Agullent, La Pobla del Duc, Ràfol de Salem i Bèlgida, que ho van fer durant 2020; i a Montixelvo, que es va incorporar a l’abril de 2022. Són 26 de 34 municipis, la qual cosa suposa el 76% dels pobles de la comarca.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Més de 2000 esportistes participaran en les 24 hores esportives d’Ontinyent

  Ontinyent està ultimant els preparatius per a una nova edició de les seues 24 hores esportives, una festa multiesportiva...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -