El senderisme de la Vall d’Albaida viatja fins al segle X seguint la séquia del Port

0

La séquia del Port és un sistema de reg tradicional del segle X que distribueix l´aigua de la font del Port d´Albaida fins a les hortes d´Atzeneta, el Palomar i Albaida i un dels recorreguts històrics més atractius de la comarca que, a més, s’acaba de senyalitzar recentment en col·laboració amb la Diputació. L’eixida està prevista a les 9 del matí des del Palau dels Milà i Aragó d’Albaida i s’aconsella aparcar a la part baixa de l’avinguda de la Fira. Eixint del poble es visitaran les escultures de vidre de l’artista Josep Sanjuan i en arribar a l’inici de la Séquia del Port, el molí de dalt de Santa Anna i les ruïnes del convent, d’estil gòtic auster i datat en 1538-1550. Després es remuntarà la séquia fins arribar a l’alcavó del naixement des d’on s’emprendrà de nou la ruta per tal d’anar a la casa el Clau, ubicada en el port d’Albaida i és d’arquitectura rústica mediterrània.

Dissabte passat, un centenar de senderistes ja van tindre ocasió de conéixer el patrimoni hidràulic de Montitxelvo; i diumenge, una seixantena van pujar al castell d’El Palomar.

Este diumenge, Castelló de Rugat oferirà un passeig pel terme per a donar a conéixer els recursos naturals i paisatgístics que l’envolten, amb una ruta de dificultat mitjana de huit quilòmetres i quatre hores de duració.

Les inscripcions, gratuïtes enguany gràcies a la col·laboració de la Diputació, es poden realitzar fins demà dijous a migdia en www.valldalbaida.com. Cal estar 15 minuts abans de l’eixida proveïts d’esmorzar, aigua, gorra, protecció solar, roba i calçat adequat. Les rutes estan organitzades pel departament de turisme de la Mancomunitat en col·laboració amb els ajuntaments i centres excursionistes de la comarca.

Font: Mancomunitat de la Vall d’Albaida

Publicitat