Una proposta alternativa a les cremes agrícoles ha sorgit a Ontinyent. A través de la xarxa s’ha donat a conéixer aquesta iniciativa, que demana les signatures de la gent per aconseguir el suport necessari de cara a presentar unes propostes concretes a l’Ajuntament.

La pàgina d’inscripció, PROPOSA AMB STOP CREMES, a més de recollir les signatures, destina un espai a rebre propostes de la gent, que seran traslladades, com exposa la mateixa pàgina, a tots els grups polítics presents al consistori, és a dir, PSOE, PP, Compromís, EU i Ciudadanos, per tal que s’adherisquen a aquestes proposicions i les aproven al Ple municipal.

La iniciativa planteja la creació d’un Pla de gestió de la matèria vegetal, que incloga diverses premisses, reproduïdes a continuació:

1. Modificació de l’Ordenança de Pla de Cremes
2. Campanyes d’informació sobre fer compostatge i compostadores.
3. Subvenció municipal de Biotrituradors.
4. Dotació econòmica per a un Servei Municipal de Trituració a Domicili (gratuït/baix cost). La matèria triturada es queda al camp.
5. Continuar duent les restes a l’ECOPARC.

La pàgina també destina un apartat als avantatges derivats d’aquesta proposta, entre els quals es destaca l’aprofitament de llenya per a altres usos, la reducció de la contaminació i les molèsties al veïnat, la transformació dels residus en recursos naturals aprofitables, així com la possible generació de llocs de treball o la imatge paisatgística de tardor “deixant molta fulla a terra”.