Diputació destina 207.400 euros a clubs i esportistes de La Costera i La Vall

Huit clubs i dues joves promeses de La Costera i La Vall d’Albaida rebran enguany un total de 207.400 euros en concepte d’ajudes de la Diputació de València per a la promoció i el desenvolupament d’activitats en l’àmbit de l’esport. Unes subvencions que acaben de resoldre’s ara i que en les comarques centrals han arribat a huit disciplines esportives diferents: bàsquet, ciclisme, futbol, taekwondo, atletisme, voleibol, motociclisme i escacs. Totes elles es veuran beneficiades gràcies a la decisió de la institució provincial de reconduir cap a la transparència les ajudes concedides als clubs i entitats esportives valencianes, així com les dirigides a esportistes d’elit, mitjançant convocatòries de pública concurrència amb criteris clars i definits.

En el vessant d’entitats esportives, les convocatòries que ara s’han resolt han sigut la dirigida a clubs d’elit i la destinada a l’organització d’esdeveniments extraordinaris. En aquesta última, destinada a la promoció i desenvolupament d’esdeveniments esportius considerats de gran rellevància, fonamentada aquesta en la seua repercussió social i alt nivell dels esportistes participants, han resultat beneficiaris a La Costera el Comité Organitzador del Torneig Internacional de Futbol Sala Sub-20, de L’Alcúdia, amb 50.000 euros, i el Club Escacs de Xàtiva, amb 3.200 euros, i a La Vall d’Albaida, el Motoclub Ciutat d’Albaida, amb altres 50.000 euros.

Per la seua banda, la línia dirigida a clubs d’elit té per objecte subvencionar l’activitat d’aquelles organitzacions que acrediten “gran rellevància”, atenent als seus resultats en competicions oficials, la seua repercussió social o el nivell dels seus integrants. Sobre aquesta base, els quatre clubs de Xàtiva que s’han presentat a la convocatòria han obtingut subvenció: Club de Voleibol, 30.000 euros, Club de Taekwondo amb 3.000 euros, Nou Bàsquet, 5.000 euros i Vés-ho Club Pedalier, també 5.000 euros, als quals se suma la Penya Ciclista de Benigànim, amb 60.000 euros.

Amb el mateix objectiu de dotar de transparència i publicitat a les subvencions a joves valencians que participen en competicions d’alt nivell, es va decidir crear una quarta convocatòria d’ajudes específica per a “esportistes d’elit”. Podien optar aquells joves majors de 18 anys “que acreditaren gran rellevància esportiva atenent als seus resultats en competicions oficials, fonamentada en la seua repercussió social i alt nivell, els objectius principals del qual siguen desenvolupar una competició esportiva oficial d’àmbit autonòmic, nacional o internacional reconeguda per la federació esportiva corresponent”. Aquest ha sigut el cas del jugador del Club Voleibol Xàtiva, Pablo Pelegero Sanchis, que rebrà 800 euros, i la corredora també setabense, María Ureña Rodenes, a la qual s’ha concedit una borsa econòmica de 400 euros.

Per a la Diputada d’Esports, Isabel García, aquestes ajudes “són una demostració palpable del suport de la institució provincial cap a les organitzacions i els joves que, amb la seua activitat, contribueixen a la promoció de l’esport de base i dels valors que li són inherents, una tasca a la qual ells dediquen importants esforços, tant personals com econòmics i que resulta fonamental per a la nostra societat”.

Font: Diputació de València

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

En marxa un servei d’atenció psicològica per a esportistes

La regidoria d’Esports de l’Ajuntament d’Ontinyent ha posat en marxa un servei d’atenció psicològica a …