11/12/2023 - 11:10
Més

  La UPCCA fa reflexionar els alumnes de secundària en el Dia Mundial sense Alcohol

  Altres notícies

  Demà, 15 de novembre, aprofitant el Dia Mundial sense Alcohol, la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives de la Vall d’Albaida (UPCCA) realitzarà una campanya de sensibilització i conscienciació sobre el consum d’alcohol. S’ha fet arribar a les 175 aules de secundària de la comarca la notícia sobre la mort d’una xiqueta de 12 anys el passat 1 de novembre en San Martín de la Vega a causa d’un coma etílic en un botelló perquè es faça lectura i reflexió conjuntament al voltant del tema. Com recorda Alfons Soler, tècnic de l’UPCCA, «en les nostres poblacions, en dies festius, també hi ha comes etílics entre els adolescents» i és que l’edat d’inici en el consum d’alcohol, segons les enquestes realitzades a la comarca, està en els 13 anys i no hi ha diferència entre xics i xiques.

  La campanya, que arribarà a 3800 alumnes de la comarca, ha fet arribar també als 15 centres de la comarca un cartell guanyador del concurs de prevenció dels alumnes de 6é de primària del curs 2015-2016 per a cada aula de 1er a 4t d’ESO i els FPBs on els orientadors dels centres que s’han encarregat de repartir-ho als tutors el cartell junt amb l’esmentada notícia. Com assenyala Soler, «Hem passat d’un patró de consum mediterrani on es bebia de forma més repartida en el temps i normalment acompanyant a les menjades a un patró de consum nòrdic o s’ingereix alcohol d’alta gradució en un espai de temps reduït, motius pels quals «Caldria que tots reflexionàrem un poc sobre el tema i no sols els adolescents; pares i mares, educadors, hostalers, polítics, policia, premsa, publicistes, indústria de l’alcohol, administració i institucions perquè és cosa de tots i tots hem de remar en la mateixa direcció».

  Font: Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  El festival de circ i teatre al carrer d’Ontinyent arribarà amb dotze espectacles a tots els barris

  La regidora Àngels Muñoz presenta una edició que començarà el proper divendres 15 de desembre a la Plaça de la Concepció coincidint amb l’obertura del Mercat de Nadal
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -