11/08/2022 - 15:48
IniciMedi AmbientMontitxelvo i Terrateig recuperen el paratge de ‘Les Penyes Albes’ amb ajuda...

Montitxelvo i Terrateig recuperen el paratge de ‘Les Penyes Albes’ amb ajuda de la Diputació

Les localitats de Montitxelvo i Terrateig han recuperat el paratge de ‘Les Penyes Albes’ gràcies a les obres finançades per la Diputació. Aquestes obres han sigut visitades per Josep Bort, diputat de medi ambient.

El diputat ha explicat que “les Penyes Albes és un paratge natural d’alta qualitat paisatgística que s’ha de posar en valor. Un recurs per a tota la Vall d’Albaida. Per això és important reconèixer l’esforç dels ajuntaments de Montixelvo i Terrateig en millorar les seues condicions d’ús i condicionament d’infraestructures que facen compatible la seua protecció amb l’apropament a tota la ciutadania”

A Montitxelvo, les obres han tingut lloc en dos zones d’aquest paratge, concretament al pou de ‘El Collado’ i al refugi forestal ‘La Planissa’. Aquests treballs han tingut un pressupost de 10.000,11 euros, dels quals 7.132,95 euros han estat subvencionats per part de la Diputació. Els treballs han consistit en reduir la presencia de combustibles prop del refugi forestal de ‘La Planissa’ i el pou de ‘El Collado’, retirar els arbres que interfereixen a la línia de baixa tensió que alimenta el pou i reparar les cobertes del refugi forestal.

Pel que fa a Terrateig, els treballs han tingut com a objectiu millorar tant el camí com la pista forestal del mateix paratge. En aquest cas, la localitat ha rebut de la Diputació 9.000 euros, el 90% de les factures presentades.

“Els Paratges Naturals Municipals són espais dotats de figures de protecció de primer ordre i han de ser atesos amb la cura necessària per la seua singularitat i perquè son peces clau del nostre patrimoni natural i pasatgístic”, ha conclòs el Diputat.

Un paratge d’alt valor botànic

El Paratge de ‘Les Penyes Albes’ va estar declarat Paratge Natural Municipal l’any 2010. Situat a la comarca de la Vall d’Albaida, entre els termes municipals de Montitxelvo i Terrateig, aquest entorn natural de 347,42 hectàrees de superfície, acredita una gran qualitat paisatgística, caracteritzada per l’abrupte de les seues muntanyes, les quals formen part d’un gran anticlinal pre-bètic format per les serres del Benicadell, Ador i la ‘Penya Llarga’.

‘Les Penyes Albes’ atresoren, a la seua vegada, un gran valor botànic amb flora endèmica rara o amenitzada. Quant a la fauna es poden trobar diverses espècies d’amfibis i rèptils protegits, a més de dos jaciment arqueològics –La Cova del Racó Tancat i la Cova Fosca–, així com diversos elements de patrimoni etnològic.

Redacció TVDO
Redacció TVDOhttp://www.tvdigitalontinyent.com
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Periodic d'Ontinyent i la Vall d'Albaida Digital
Articles relacionats
Continue to the category
- Advertisment -

Popular

Comentaris recents