22/05/2024 - 8:21
Més

  Ministeri i CHX destaquen el projecte de la Cantereria com a exemple de solució a les inundacions

  Altres notícies

  Tant el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic com la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) han destacat l’interès del projecte de regeneració de la Cantereria d’Ontinyent com a exemple de solució “moderna, innovadora i definitiva” a les inundacions, front a les actuacions temporals basades en infrastructures de contenció de l’aigua. Una solució que, a més a més, acompleix amb les directives europees contra inundacions.

  Així ho confirmava hui el President de la CHX, Manuel Alcalde, durant la visita que feia a l’entorn de la zona junt a l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, per tal de replegar dades que permeten articular vies de colaboració del Govern d’Espanya amb el projecte. Tots dos es reunien prèviament en l’Ajuntament, junt a tècnics d’ambdúes entitats i la regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, en un encontre concertat a petició de la CHX a instàncies del Ministeri, on Manuel Alcalde posava de relleu l’interès d’una perspectiva innovadora com la de la rehabilitació de l’espai fluvial i la conversió de la zona en un parc indundable.

  Jorge Rodríguez agraïa la visita d’Alcalde i destacava la importància de seguir avançant en la consecució d’ajudes que sumar a les compromeses per la Conselleria d’Habitatge de la Generalitat Valenciana, que aportarà la meitat dels 3,2 milions d’euros que té de pressupost aquesta actuació; i als 632.000 euros amb que també comptarà l’actuació dins de l’eix de Medi Ambient i Eficiència de Recursos de l’Estratègia Urbana Sostenible Integrada (EDUSI) de l’Ajuntament d’Ontinyent que cofinança la Unió Europea a través dels fons FEDER.

  Cal recordar que l’interès del Ministeri per a la Transició Ecològica sorgia després de la DANA de setembre de 2019, quan la ministra Ribera es referira al projecte de la Cantereria durant les seues intervencions en el Congrés dels Diputats i en Ràdio Nacional d’Espanya. Ribera va qualificar de “valenta” la iniciativa de l’alcalde d’acabar amb el perill dels desbordaments del riu Clariano. Jorge Rodríguez va remetre una carta a la ministra agraint-li el gest i exposant-li els objectius del projecte. Aquest contacte va derivar en una reunió telemàtica el passat mes d’octubre de l’Alcalde amb el número dos del Ministeri, el Secretari d’Estat de Medi Ambient, Hugo Morán, qui posteriorment es va posar en contacte amb la CHX per instar a la realització de la visita de hui, amb l’objectiu de replegar dades que permeten concretar vies de col·laboració amb el projecte.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Fede Vidal reafirma el compromís del PSPV-PSOE amb el progrés social i econòmic de la Vall d’Albaida

  El PSPV-PSOE de la Vall d'Albaida ha celebrat recentment el seu Comité Comarcal a Bèlgida, un esdeveniment clau per...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -