19/07/2024 - 7:48
Més

  Fontanars dels Alforins crearà una comunitat d’autoconsum elèctric que beneficiarà a les seues veïnes i veïns

  Altres notícies

  Fontanars dels Alforins és un dels 7 projectes d’autoconsum elèctric compartit de la Comunitat Valenciana que es beneficiarà de les ajudes que la Conselleria d’Economia Sostenible destinarà a través d’Ivace Energia.

  La iniciativa, que facilita l’accés a l’energia solar fotovoltaica, permetrà produir, utilitzar i gestionar aquesta energia en l’àmbit local i, amb això, reduir la dependència a la xarxa elèctrica, estalviar en la factura de la llum i reduir les emissions de C02.

  Per fer-ho realitat, la població instal·larà plaques solars a la zona de l’escola municipal, encara que el que fa especial a aquesta és el seu caràcter compartit, ja que permetrà a les veïnes, veïns i empreses de la localitat autoabastir-se de l’energia produïda.

  “Això suposarà un estalvi d’entre un 30% i 40% en el cost del quilowatt hora d’energia, comparat amb el preu que ofereix ara mateix la xarxa elèctrica”. Tenint en compte que una factura d’ús domèstic es divideix a parts iguals entre les despeses fixes (50%) i l’energia consumida (50%), aquest descompte s’aplicaria a la part de l’energia, suposant un estalvi al voltant d’1 a 3 euros per cada 10 euros de despesa en la factura de la llum “, afirma Juan Sacri, president de la cooperativa Sapiens Energía que farà possible aquest projecte a Fontanars.

  Amb aquesta iniciativa, l’ajuntament beneficiarà 160 famílies de la població, a més de el teixit econòmic i empresarial. Per això, convoca a les persones interessades en conèixer més detalls sobre la inversió i participació en el projecte a la reunió que tindrà lloc el divendres, 23 d’octubre a les 19.30h a la Casa de la Cultura de Fontanars dels Alforins. En ella, es donarà espai a la participació i a la resolució de dubtes per part dels tècnics assistents.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Més de 2000 esportistes participaran en les 24 hores esportives d’Ontinyent

  Ontinyent està ultimant els preparatius per a una nova edició de les seues 24 hores esportives, una festa multiesportiva...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -