Crida per donar suport als detinguts contra l’Alta Tensió

0

El pròxim dilluns 13 de novembre, a les 9:30h, quatre persones de la Plataforma Contra l’Alta Tensió seran jutjades a la Ciutat de la Justícia de València. Fa prop d’un any que el jutjat d’Alzira va decidir ajornar aquest mateix judici, responent a la incompareixença dels representants legals de les empreses perjudicades (ambdues subcontractes de la multinacional Iberdrola).

Cal recordar que fa sis anys, moltes persones van eixir al carrer i a la serra per tractar d’aturar la construcció d’una línia d’alta tensió, que anava a creuar per les mateixes serres d’Albaida, Agullent, Benissoda i Ontinyent, i que un any abans havien patit un greu incendi forestal.

El foc havia deixat la terra nua, plena de cendra, i un any després quan començaven a eixir els primer brots verds, l’entrada de maquinària pesant anava a tornar a arrasar la serra per segona volta. Per això, mentre la Generalitat mirava cap a una altra banda, el veïnat es va organitzar. En aquestes actuacions es van detenir quatre persones, entre dels centenars que pujaren a la serra a posar-se davant de les màquines o que participaren durant diversos mesos en xerrades, tallers i altres activitats organitzades per intentar aturar la instal·lació de les torres elèctriques.

Ara aquest col·lectiu demana mostrar el suport a les quatre persones que van a ser jutjades, amb la seua presència a la porta de la Ciutat de la Justícia de València (Av. Del Saler, 14) el dilluns dia 13 a les 9:00h.