Una obra de teatre per la integració de les persones amb malalties mentals

0

Aquest divendres 10 de novembre el Teatre Odeón d’Albaida acull el teatre-diàleg “No a l’estigma”, una obra realitzada i representada per usuaris de l’Associació per a la Defensa i Integració de persones amb malalties mentals. La representació, que començarà a les 19:30 hores, tindrà un accés gratuït.

Aquesta obra va nàixer en un taller de teatre realitzat l’any 2016, en el qual es van emprar eines teatrals de la companyia de teatre social Tr3s Social, plantejant un procés de creació col·lectiva i un teatre revolucionari d’empoderament social.

Per a la creació de l’obra es va reflexionar sobre les etiquetes i estigmes que les persones amb malalties mentals arrosseguen durant la seua vida, i es van utilitzar exemples i vivències reals patides per persones per construir la història. L’objectiu de l’obra és anar més enllà d’una representació teatral on l’espectador acudisca de forma passiva, es pretén fer un pas més en la transformació social.

Després de la representació es realitzarà un debat en el qual s’abordaran qüestions com “Què és estar boig?”, “Com es viu l’exclusió per motius de salut mental?”, “Sols cal medicació? Què és un CRIS?”, entre altres qüestions que puguen sorgir.

L’obra ja ha sigut representada amb anterioritat a Madrid, Múrcia, Ontinyent i Aielo de Malferit, entre altres. Des del Cris Adiem d’Ontinyent es fa una crida a tothom a acudir i participar.

Font: Cris Adiem Ontinyent i Redacció TVdO