21/07/2024 - 0:47
Més

  El CEIP Lluís Vives acull un projecte pilot sobre l’estalvi energètic

  Altres notícies

  L’Ajuntament d’Ontinyent va a posar en marxa el programa “50/50” al Col·legi Públic Lluis Vives. Es tracta d’una iniciativa subvencionada per la Diputació de València dins el pla “Reacciona 2022”, que portarà a mode de projecte pilot en aquest centre una sèrie de treballs en matèria d’educació ambiental per reduir el consum d’aigua, llum i gas del colegi que paga l’Ajuntament. La subvenció, de 5000 euros, ha estat obtinguda pel sistemade concurrència competitiva amb altres municipis, estant seleccionat el projecte d’Ontinyent.

  La regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, i el regidor d’Educació, Óscar Borrell, junt a tècnics municipals, participaven aquest dijous d’una reunió amb l’empresa especialitzada contractada amb els fons de la subvenció, que farà un seguiment i reunions durant tot l’any amb un “equip energètic” format per la direcció i personal del centre, membres de l’AMPA; alumnat de 5é i 6é curs i el Departament Municipal de Medi Ambient.

  Les accions tindran lloc al llarg del curs escolar 2022/2023, i en finalitzar el programa, els estalvis generats es dividiran en dues parts: un 50% es lliurarà al centre, i l’altre 50% s’haurà de revertir en inversions per continuar millorant l’estalvi energètic al mateix. Des de l’empresa “Aeioluz, Cooperativa de Serveis Energètics”, que va gestionar el curs passat accions d’aquest tipus dins del Pla Reacciona a diversos col·legis de la província, s’explicava que els estalvis poden arribar a un 30% del consum energètic a través de les accions previstes sobre aspectes com la climatització, il·luminació, equips Informàtics o aigua calenta sanitària, considerant també aspectes d’eficiència passiva com portes, finestres, persianes o claraboies.

  Sayo Gandia i Oscar Borrell coincidien en destacar l’interès del programa “no sols per l’impuls a les polítiques de foment de la sostenibilitat i l’estalvi energètic que ve duent a terme l’Ajuntament, sinò també per la vessant educativa i formativa a les xiquetes i xiquets per adquirir bons hàbits en la gestió dels recursos energètics al dia a dia”.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Més de 2000 esportistes participaran en les 24 hores esportives d’Ontinyent

  Ontinyent està ultimant els preparatius per a una nova edició de les seues 24 hores esportives, una festa multiesportiva...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -