Un xicotet bosc d’espècies autòctones junt al nou aparcament de José Iranzo

L’Ajuntament d’Ontinyent està procedint a la creació d’un “bosquetó mediterrani” junt al nou aparcament de 4.200m2 i 145 places obert el passat mes de gener al carrer José Iranzo, al solar adjunt al col•legi Martínez Valls. Es tracta d’una nova zona verda dotada amb 43 arbres de 8 espècies autòctones valencianes, una actuació que el regidor coordinador de l’àrea de Territori, Jaime Peris, destacava com “una nova mostra de l’aposta del Govern d’Ontinyent per un urbanisme amable i una ciutat cada volta més agradable per a viure i visitar, una aposta que volem seguir reforçant en noves actuacions”, avançava.

Peris visitava hui les obres junt al regidor de Parcs i Jardins, Manuel Cuesta, qui explicava que el total de la superfície d’aquest nou “pulmó verd” és de 1215 m2, “hem plantat 2 tipus de carrasques, freixos, serveres, roures, pins pinyoners i arborcers amb els pertinents sistemes de amb el sistema de rec corresponent, i instal•larem en breu bancs, senyals i papereres, a més de posar un tipus de grava especial amb un color ocre que li donarà una personalitat especial a la zona. Els gossos van a estar prohibits, però cal recordar que a pocs metres els animals de companyia tenen un àrea d’esplai exclusiva en el recinte firal”, assenyalava.

Els treballs, que estan sent executats pels treballadors del Pla d’Ocupació Conjunt impulsat per l’Ajuntament i la Diputació de València, han servit per plantar 4 Quercus ilex ballota (carrasca de bellotes dolces); 2 Quercus ilex ilex (carrasca de bellotes amargues); 5 Fraxinus ornus (freix de flor); 4 Sorbus domestica (servera comú); 5 Quercus faginea (roure valencià); 7 Pinus pinea (pins pinyoners); i 15 Arbutus unedo (arborcers), integrant-se també una olivera (Olea Europae) que ja existia a la zona i que es conserva.

En total, un “bosquetó mediterrani” amb 43 arbres, que afegits als 12 platanus hispanica (plataners) que es van plantar quan es va fer l’aparcament, totalitzen 55 arbres en una zona que Peris i Cuesta coincidien en destacar que “podrà ser aprofitada d’immediat, però serà en uns pocs anys, en créixer els arbres, quan podrà ser apreciada i gaudida plenament”, assenyalaven.

Font: Ajuntament d’Ontinyent

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

La Generalitat supera el milió d’euros en millores executades en camins i espais afectats per la DANA a Ontinyent

La Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició …