11/12/2023 - 11:15
Més

  Un xicotet bosc d’espècies autòctones junt al nou aparcament de José Iranzo

  Altres notícies

  L’Ajuntament d’Ontinyent està procedint a la creació d’un “bosquetó mediterrani” junt al nou aparcament de 4.200m2 i 145 places obert el passat mes de gener al carrer José Iranzo, al solar adjunt al col•legi Martínez Valls. Es tracta d’una nova zona verda dotada amb 43 arbres de 8 espècies autòctones valencianes, una actuació que el regidor coordinador de l’àrea de Territori, Jaime Peris, destacava com “una nova mostra de l’aposta del Govern d’Ontinyent per un urbanisme amable i una ciutat cada volta més agradable per a viure i visitar, una aposta que volem seguir reforçant en noves actuacions”, avançava.

  Peris visitava hui les obres junt al regidor de Parcs i Jardins, Manuel Cuesta, qui explicava que el total de la superfície d’aquest nou “pulmó verd” és de 1215 m2, “hem plantat 2 tipus de carrasques, freixos, serveres, roures, pins pinyoners i arborcers amb els pertinents sistemes de amb el sistema de rec corresponent, i instal•larem en breu bancs, senyals i papereres, a més de posar un tipus de grava especial amb un color ocre que li donarà una personalitat especial a la zona. Els gossos van a estar prohibits, però cal recordar que a pocs metres els animals de companyia tenen un àrea d’esplai exclusiva en el recinte firal”, assenyalava.

  Els treballs, que estan sent executats pels treballadors del Pla d’Ocupació Conjunt impulsat per l’Ajuntament i la Diputació de València, han servit per plantar 4 Quercus ilex ballota (carrasca de bellotes dolces); 2 Quercus ilex ilex (carrasca de bellotes amargues); 5 Fraxinus ornus (freix de flor); 4 Sorbus domestica (servera comú); 5 Quercus faginea (roure valencià); 7 Pinus pinea (pins pinyoners); i 15 Arbutus unedo (arborcers), integrant-se també una olivera (Olea Europae) que ja existia a la zona i que es conserva.

  En total, un “bosquetó mediterrani” amb 43 arbres, que afegits als 12 platanus hispanica (plataners) que es van plantar quan es va fer l’aparcament, totalitzen 55 arbres en una zona que Peris i Cuesta coincidien en destacar que “podrà ser aprofitada d’immediat, però serà en uns pocs anys, en créixer els arbres, quan podrà ser apreciada i gaudida plenament”, assenyalaven.

  Font: Ajuntament d’Ontinyent

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  El festival de circ i teatre al carrer d’Ontinyent arribarà amb dotze espectacles a tots els barris

  La regidora Àngels Muñoz presenta una edició que començarà el proper divendres 15 de desembre a la Plaça de la Concepció coincidint amb l’obertura del Mercat de Nadal
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -