Un diputat del PP a la Diputació de València considera una falta d’educació que se li parle en valencià

Ahir es va produir un enfrontament durant el Ple de la Diputació de València, quan el diputat del PP i exalcalde de Requena, Javier Berasaluce, es va dirigir al Diputat de cultura, de Compromís, Xavier Rius, per a dir-li que no l’entenia en valencià i que li parlaren en castellà, ja que “para eso está la educación, para dirigirse cuando alguien no le entiende”.

Berasaluce, a més, va recriminar que ell feia l’esforç d’entendre als diputats diàriament, “porque aquí se habla casi siempre en valenciano”. Davant aquesta situació, el President de la Diputació, Jorge Rodríguez, es va dirigir al diputat popular per dir-li, amb ironia, que “a nosotros tambien nos cuesta seguirlo a usted en castellano, pero más o menos si habla despacito sí que lo entendemos”.

La resposta de Rodríguez va ser rebuda pels populars amb enuig, ja que un dels diputats, assegut junt a Berasaluce, va afirmar que “eso es una falta de educación, no le puede decir eso”. Berasaluce, en aquest moment, va demanar a Rodríguez una disculpa. El president de la Diputació, davant aquesta exigència, va respondre molest amb l’actitud del diputat del PP, afirmant que “jo també li demane una disculpa per dir que no pot entendre el valencià. Jo també em sent ofés. Que a estes altures del partit vinguen a despertar estes banderes, continue la intervenció i ja està”.

La intervenció de Javier Berasaluce va continuar posteriorment, i en ella va exposar la seua postura, on demanava “sentido común y educación”  i va afirmar defensar el valencià, tot i demanar als diputats “un poco más de apertura mental” i proposar-los “coger un avión y viajar, un poquito, poco, tampoco muy lejos, para ver para que sirve el valenciano fuera de la Comunidad Valenciana”. El diputat popular, que va rebre després les respostes del diputat Xavier Rius, va concloure lamentant “este imperialismo lingüístico que ustedes quieren llevar a cabo” i classificant als partits del govern de la Diputació com a “procatalanistas”.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre

Victor Vidal
Graduat en Comunicació audiovisual per la Universitat de València i especialitzat en Direcció de cinema per l’Escola de cinema Nou Prodigi de Barcelona. Anteriorment, becari a TVE València i Agencia EFE València. És col·laborador en tasques de redacció, càmera i muntatge a Televisió Digital d’Ontinyent.

També pot interessar-te

L’alcalde reunix telemàticament els portaveus per informar-los de les mesures contra el Coronavirus

L’acalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, es va reunir ahir de manera telemàtica els portaveus dels diferents …