El PP d’Ontinyent exigeix una rectificació a la Conselleria de Sanitat en relació a la manca de serveis de pediatria i maternitat

0

El Partit Popular d’Ontinyent ha emés una nota de premsa on ha valorat la problemàtica de la manca de serveis de maternitat i pediatria durant l’estiu a l’Hospital d’Ontinyent. En aquesta nota, els populars han criticat les paraules dites ahir per la Consellera de Sanitat, Carmen Montón, i l’actitud de l’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez.

“El grup municipal del Partit Popular ha expressat el seu malestar amb la decisió de la Consellera de Sanitat, Carmen Montón, de no cobrir els serveis necessaris de pediatria i maternitat en l’Hospital d’Ontinyent per als mesos d’estiu, la qual cosa comporta traslladar els parts a Xàtiva, tal com va corroborar ahir la mateixa Consellera en la seua visita a l’Ajuntament per a la signatura del conveni del futur hospital.

Els populars lamenten que la Consellera de Sanitat, davant les preguntes de la premsa sobre la problemàtica dels serveis oferits per Hospital d’Ontinyent, i en presència de l’alcalde, es limitara a tirar pilotes fóra excusant-se en la política de l’oferta de places públiques del Ministeri d’Educació.

En paraules dels populars, Carmen Montón va intentar justificar l’injustificable, és a dir, la pèrdua de qualitat assistencial a Ontinyent després del disseny del pla de vacances que la seua Conselleria ha realitzat per a aquest període estival.

Tal com han assenyalat des del PP d’Ontinyent, i a més es pot comprovar en declaracions anteriors de la mateixa Consellera de Sanitat, és la Conselleria de la Generalitat Valenciana que presideix el socialista Ximo Puig la que contracta als facultatius per a les vacances, té un pressupost econòmic per a açò de més de tres milions i mig d’euros i a més dissenya el programa de reforços d’estiu en la Comunitat.

Els populars senten que després del disseny d’aquest programa de reforços en període estival la decisió de la consellera haja sigut perjudicar a Ontinyent en deixar aquest hospital sense serveis de pediatria i maternitat, obligant als possibles pacients a traslladar-se a Xàtiva. Més lamentable és encara, afirmen des del PP, que per a minorar la problemàtica la Consellera desvie la culpa al Ministeri, com si la població no sabera que és la Conselleria la que contracta i té aquestes competències en Sanitat.

Des del PP lamenten també el conformisme de l’alcalde davant aquest assumpte i afirmen que, encara que Carmen Montón siga una col·lega del PSOE, de l’alcalde d’Ontinyent esperàvem que exigira una rectificació a la consellera i no una submissió davant aquesta falta de serveis en l’hospital d’Ontinyent.

Els populars demanen a l’alcalde que se sume a la crítica que està realitzant la major part de la població davant el minvament de serveis en l’hospital d’Ontinyent, i a la Conselleria que rectifique, contracte a més personal per a mantenir la dotació actual també a l’estiu, ja que el pla de vacances que ha dissenyat per a l’hospital de Ontinyent ens perjudica i suposa un greu deteriorament de la qualitat assistencial”.

Publicitat