24/04/2024 - 4:33
Més

  Senderisme i la festivitat de Tots Sants

  Altres notícies

  La Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, amb la col·laboració dels municipis i dels centres excursionistes de la comarca, han organitzat, la vuitena edició any de Senderisme a la Vall d’Albaida 2015. Aquesta iniciativa turística mediambiental té com a escenari les serres que envolten la comarca. L’objectiu principal del programa de senderisme es donar a conèixer els nombrosos recursos ecològics, naturals, botànics i patrimonials, així com els espais singulars i zones naturals protegides que rodegen la Vall. Mitjançant aquest projecte la Mancomunitat vol oferir un turisme natural, ecològic i sostenible.

  El president de la Mancomunitat, Vicent Gomar, ha manifestat:“el senderisme és una activitat molt arrelada a la nostra comarca i mostra d’això són les 8 edicions del programa que aglutina 4 mesos sense parar ningun cap de setmana” ha continuat :“al igual que les nostres festivitats que ho estan, en aquesta ocasió coincidint amb el cap de setmana de Tots Sants també farem la ruta de senderisme, concretament el dissabte 31 d’octubre realitzarem la ruta de senderisme a Carrícola”.

  El passat dissabte 24 d’octubre, es van reunir a l’ajuntament de Beniatjar , un grup de senderistes per tal de realitzar la ruta de les Fontentes-Castell de Carbonera. A les 9:00 eixiren de l’Ajuntament en direcció al paratge de Les Fontetes. Allí agafaren una xicoteta senda que els va conduir a la Casa de la Tía Brígida i a la Casa Peñalva. Des de la Casa Peñalva van accedir a la pista forestal fins arribar a les restes del Castell de Carbonera (s. XIII). Des d’ahi van mamprendre el camí de tornada per paratges coneguts com el Corral de Giner i La Rascaora fins l’arribada al poble on va finalitzar la ruta.

  El passat diumenge 25 d’octubre, es varen donar cita a l’ajuntament d’ Agullent, un grup de participants amb el propòsit de realitzar la ruta de senderisme. Els assistents van començar la marxa des de l’ajuntament en direcció a la Font Jordana, després van passar per senda enginyers i la font del patge. Pel voltants de la casa dels Guardes van parar per esmorzar i agafar forces. Van continuar la ruta cap al camí dels enginyers fins el mas del Torrater i la Font Maciana, i des d’ahi al poble, punt on va finalitzar la nostra ruta.

  Dissabte 31 d’octubre:

  Realitzarem la mitja de la mitja. L’itinerari és Castell de Carrícola, Font del Melero, Corral de Faus, Corral de Penalba, Coral de Diego, Fontanars –naixement del riu Albaida, les neveres de Carcaixent, la Casa de Don Miguel, la penyeta de l’Hedra i l’Amella de Palla. La longitud total és de 14,30km i el temps aproximat és de 4 hores. Presenta una dificultat mitja-alta i mereix la pena descobrir les escultures que formen part del Biodivers de Carrícola.

  Dia 1 de Novembre: Festivitat de Tots Sants
  Tots Sants (Omnia Sanctorum) és una festa tradicional catòlica dedicada al record dels avantpassats que se celebra el dia 1 de novembre .La creença tradicional és que l’1 de novembre, els vius visiten els morts. Aquesta festivitat és una de les més antigues en el món cristià. A Espanya,França i Portugal, entre molts altres països de la mateixa tradició, és un dia festiu. Municipis de la comarca han preparat activitats per a rememorar la nit de tots Sants o Difunts, com nits de terror, rutes de Halloween, etc.

  Per a més informació www.valldalbaida.com

  La Vall d’Albaida, disfruta-la amb els 5 sentits

  Organitza: Departament de Turisme de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida
  Col·laboren: Ajuntaments de la Vall d’Albaida i Centres Excursionistes de la comarca

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

  La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -