Es pretén implicar a la societat en les activitats educatives i en la promoció de principis per atendre la diversitat, la cohesió social o la participació ciutadana
Jaime Peris i Óscar Borrell destaquen la importància “d’anar tots a una” per plantejar nous mètodes per a educar
Al voltant de 100 entitats locals d’Ontinyent vinculades a l’educació han estat convocades per l’Ajuntament a sumar-se al nou Consell Educatiu Municipal que va a posar-se en marxa a la ciutat. Es tracta d’un nou òrgan de consulta i participació que pretén fomentar el treball conjunt i aprofitar sinèrgies per implicar a la societat en les activitats educatives.
Es tracta d’un projecte pioner que integrarà educació reglada i no reglada, i on a més dels instituts, col·legis, la Universitat, el Conservatori o l’EPA, també hi formaran part acadèmies, escoletes, associacions, moviments júnior, o entitats esportives, culturals, mediambientals i empresarials. Una participació de tots i totes que el Coordinador de Política per a les Persones Jaime Peris, i el regidor d’Educació, Óscar Borrell, coincidien en destacar que “serà altament enriquidora i ens permetrà tenir per primera volta una visió completa de la nostra realitat educativa i anar veritablement tots a una per plantejar nous mètodes per a educar a la nostra ciutat. És hora de donar la paraula a tots aquells col·lectius i entitats que porten l’educació al seu ADN i aconseguir veritablement ser una ciutat educadora”, assenyalaven.
D’aquesta manera, esta vesprada a les 19:00 hores al Campus Universitari d’Ontinyent les associacions i entitats que així ho desitgen d’entre el centenar de convocades podran participar d’una reunió a la qual se’ls presentarà el funcionament, composició, objectius i metodología del Consell Educatiu d’Ontinyent. També s’analitzarà l’esborrany d’uns estatuts i reglament que, explicava Jaime Peris, “no estan en absolut tancats, perquè volem que aquest siga un òrgan de participació de debó, i per això la coordinació, la cooperació i la col·laboració han de ser el camí des del principi”.
Óscar Borrell explicava que l’objectiu i funció principal serà “difondre i promoure els principis de la Carta de Ciutats Educadores, entre els quals estan educar en la diversitat, la participació i corresponsabilitat ciutadana. La idea és que aquest Consell Educatiu arreplegue al major nombre d’entitats, incorporant no sols institucions públiques, sinó també fundacions, patronats, ONG, empreses o tots aquells que dintre de les seues activitats puguen oferir formació i educació en els distints àmbits de la vida”, assenyalava.
Borrell afegia que aquest nou consell “no te res a veure amb el Consell Escolar Municipal, que és un consell burocràtic que marca la llei. Aquest va a ser nou pas endavant com a ciutat educadora, amb un òrgan que no existeix en altres localitats, on com a molt està de manera mancomunada. A més, amb esta iniciativa s’acompleix amb altre dels objectius del Govern d’Ontinyent com és el foment de l’associacionisme en l’educació no formal, el treball la millora del rendiment educatiu, l’impuls a la renovació pedagògica, a les activitats educatives extraescolars o la vinculació d’entitats com Coeval i Ateval a accions dels centres educatius”, manifestava.
Una volta presentat el Consell, tindrà lloc una primera reunió constitutiva en la segona quinzena de novembre, i posteriorment es farà oficial el nou Consell amb la seua aprovació plenària. Una volta creat, el Consell Educatiu Municipal es reunirà en 4 sessions anuals i inclourà diverses comissions (de seguiment, planificació, propostes didàctiques, etc) amb seu itinerant.