“Ontinyent Participa” tanca la seua primera fase amb 153 propostes rebudes de veïns i associacions

0

La quantitat de proposants diferents augmenta respecte a la convocatòria anterior i arriba a un centenar

Les propostes seran ara valorades tècnicament per determinar el seu pressupost aproximat i detallar objectius i beneficiaris

Veïns i associacions han presentat finalment 153 propostes a “Ontinyent Participa”, la iniciativa del Govern d’Ontinyent que permetrà als ciutadans triar la destinació de 400.000 euros de la partida d’inversions municipals per a 2015, i que ahir dilluns tancava la seua primera fase, de recepció de propostes. Estes 153 propostes han arribat per part d’un total de 100 persones i entitats diferents, el que suposa un augment respecte a les 97 que van presentar propostes en l’edició anterior.

Des del Govern d’Ontinyent s’ha destacat que “la tantes voltes anomenada democràcia participativa no es fa sols preguntant a la gent, sinó desenvolupant i executant les seues propostes per canviar la ciutat entre totes i tots”, apuntaven. Entre les propostes rebudes a través del correu electrònic “ontinyentproposa” i del registre d’entrada de l’Ajuntament predominen propostes de reurbanitzacions i enllumenat d’espais, creació de zones verdes, millora i ampliació d’infrastructures municipals o recuperació de patrimoni històric, entre d’altres.

Una volta tancada la fase propositiva s’obri ara un període d’informació tècnica en què es valorarà tècnicament cada projecte per determinar pressupost aproximat, objectiu i beneficiaris del mateix, de l’1 de desembre de 2015 al 7 de gener de 2016. Estes valoracions es faran publiques i es remetran als consells sectorials del 8 al 20 de gener de 2016, que analitzaran les propostes per procedira la seua votació al Consell de Ciutat.

El Consell de Ciutat serà qui en una votació final decidirà el 20 de gener quins són els 10 projectes que seran objecte de votació. Del 21 al 29 de gener s’informarà dels projectes que seran objecte de votació i del període i llocs on es podrà votar, i els autors dels projectes els presentaran en un acte públic, i finalment, l’1 al 5 de febrer es podrà votar tan telemàticament com en diferents espais municipals. A més a més, l’Ajuntament està duent a terme una campanya informativa d’exposició del projecte a la pàgina web www.ontinyentparticipa.es.