28/11/2023 - 14:27
Més

  Ontinyent inicia la recuperació del pati de la Casa Barberà per a usos públics

  Altres notícies

  L’Ajuntament d’Ontinyent iniciarà el proper dimarts 28 de juny la primera fase de les obres de recuperació del pati de la Casa Barberà, en el barri de la Vila, per a usos públics. Aquesta primera fase contempla principalment la demolició i eliminació de diversos elements, deixant l’espai a punt per a sotmetre’s posteriorment a una segona fase d’adequació.

  Les obres, que compten amb una subvenció de 140.000 euros del Pla d’Inversions Productives de la Diputació de València, tenen una durada benvolguda de 4 mesos, i, segons destacava el regidor coordinador de Territori, Jaime Peris, “és la primera fase d’una actuació que ens va a permetre recuperar un espai estratègicament situat en el casc històric, en el qual seguim treballant per a fer millores, i al mateix temps generar ocupació i activitat econòmica, que és sempre un dels objectius del Govern d’Ontinyent”, manifestava.

  Aquest edifici, en el qual ja es va actuar en 2013 per a evitar despreniments en les façanes, és una antiga fusteria que es troba en el carrer Trinitat, en el barri de la Vila, declarat Conjunt Històric-Artístic Nacional, per la qual cosa les obres requerien d’una autorització de la Direcció general de Cultura i Patrimoni. Aquesta ha donat llum verda a l’actuació, que contempla fer diversos enderrocs en la zona posterior del solar, especificant que s’ha de dur a terme prèviament el desmuntatge dels elements en risc de despreniments en la façana posterior.

  Respecte als habitatges adjacents, Patrimoni insta a realitzar treballs de conservació, consolidació estructural, substitució de cobertes i encegat de parts enderrocades. L’organisme autonòmic també autoritza el projecte d’intervenció arqueològica de recuperació del pati, amb l’obligació que els materials obtinguts en l’actuació es dipositen en el Museu MAOVA.

  L’empresa adjudicatària, Construccions Francés, ha presentat millores al projecte per valor de 46.896 euros, que permetran actuar en la torre mirador i recuperar la imatge històrica exterior, eliminar la solera de formigó, estendre sahorra en les edificacions annexes a la Casa Barberà i a l’antic taller de la fusteria, i sanejar el mur de maçoneria en el tram del carrer Muralla per recuperar la pedra original.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Ontinyent fa una multitudinària crida en el 25-N a “no fer ni un pas enrere” contra la violència de gènere

  L’acte organitzat a la plaça Major per la regidoria d’Igualtat a través del Consell de les Dones recorda els noms de les 51 dones assassinades enguany a Espanya per les seues parelles o exparelles
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -