Nou èxit del documental “Les Mamàs Belgues” a Polònia

0

El documental “Les Mamàs Belgues”, del realitzador belga Sven Tuytens i que ha comptat amb la col·laboració de l’Àrea d’Igualtat de la Diputació de València, ha sigut seleccionat per a participar en el Szczecin European Film Festival (SEFF) de Polònia, que tindrà lloc del 15 al 24 d’octubre de 2016.

Aquest projecte històric, emmarcat en els anys de la Guerra civil espanyola, ha sigut triat entre un total de 2.570 documentals presentats per 88 països diferents per a competir en el SEFF polonés, un festival anual especialitzat a estudiar els límits del cinema documental més nou i interessant, que reuneix a cineastes prestigiosos però també als menys coneguts de tota Europa.

A més del festival polonés, “Les Mamàs Belgues” ja ha sigut seleccionat en altres certàmens com el “Human District Festival de Belgrad, l’Ekurhuleni International Film Festival de Sud-àfrica i el XXVIII Certamen Nacional de Curtmetratges d’Alfàs del Pi. Així mateix, el documental es projectarà en la London School of Economics, la Universitat de Ginebra i altres centres culturals i de investigació de Bèlgica i Nova York.

“Les Mamàs Belgues” és el resultat de dos anys d’investigacions dirigides pel professor d’Ontinyent Joan Torró i el belga Sven Tuytens, presentades en un documental que arreplega la història d’un grup de dones jueves, arribades a Barcelona des de Bèlgica gràcies a la mediació del moviment sindical belga en 1937, per a treballar com a infermeres en l’Hospital Militar Internacional d’Ontinyent durant els anys de la Guerra civil.

Publicitat