Alcaldes i patronals es reuneixen amb el Conseller d’Economia per presentar el projecte AIC

0

Ahir va tenir lloc una nova reunió del Projecte AIC, en aquest cas en la Consellería d’Economia, que, d’acord amb Presidència de la Generalitat, serà l’encarregada d’impulsar el Projecte AIC, on ajuntaments i les patronals d’Alcoi, Ibi i Ontinyent van presentar el projecte AIC al Conseller d’Economia, Rafael Climent.

A la mateixa van assistir els alcaldes d’Alcoi , Ibi i Ontinyent, Antonio Francés, Rafael Serralta i Jorge Rodríguez, així com els integrants de la Plataforma per la Reindustrialització Territorial: FEDAC, IBIAE i COEVAL (representants empresarials de les comarques de L’Alcoià-El Comtat, La Foia de Castalla i La Valld’Albaida).

Durant la reunió els Alcaldes i els integrants de la Plataforma van fer lliurament al Conseller d’Economia del projecte AIC, treballat conjuntament per ajuntaments i patronals, del contingut dels quals van informar al Conseller. Les sis entitats promotores van coincidir a destacar al Conseller la importància d’engegar el mateix durant 2016 com a projecte pilot d’aplicació d’accions que posicionen a la Comunitat Valenciana com a territori industrial de referència a nivell estatal.

A més de fixar les condicions idònies que ha de complir el sòl industrial de qualitat en matèria d’infraestructures i serveis, el projecte AIC inclou altres àmbits públics i privats d’especial transcendència per a la competitivitat empresarial i fonamentals per a donar valor afegit al sòl industrial de qualitat com l’agilitació de tràmits administratius, una política d’incentius al desenvolupament industrial, el finançament empresarial, els compromisos de les empreses amb el medi ambient i la responsabilitat social empresarial.

El Conseller d’Economia s’ha compromès a treballar perquè el projecte siga realitat al més prompte possible. Els participants en la reunió van coincidir en la importància estratègica del projecte AIC com a exemple de política industrial aplicada basada en la cooperació territorial, per la qual cosa la intenció de tots és iniciar les seues primeres actuacions durant l’any 2016.

Publicitat