728×90 caixa onti estiu
Home > Economia > L’Ajuntament d’Ontinyent signa convenis amb 7 restaurants perquè 10 joves realitzen pràctiques

L’Ajuntament d’Ontinyent signa convenis amb 7 restaurants perquè 10 joves realitzen pràctiques

L’Ajuntament d’Ontinyent ha signat convenis amb 7 restaurants adherits a l’Associació d’Hostelers AHVAL per tal que menors en risc d’exclusió social realitzen pràctiques no laborals en estes empreses. Estos convenis suposen una ampliació de la col•laboració entre el consistori i l’associació per afavorir la integració social i laboral dels usuaris del Centre de Menors “El Rogle”, joves d’entre 16 i 21 anys que no han finalitzat els seus estudis de Secundària, que en l’actual edició són 10 i estan participant en un taller de restaurant i bar.

Després d’estar formant-se en la part teòrica des del passat mes d’octubre, la signatura d’estos convenis permetrà que tots ells es repartisquen en 7 restaurants per començar des del proper dijous 13 de març i fins el 4 d’abril unes practiques de 80 hores que completaran la seua formació i els permetran pendre un contacte directe amb el món de l’hosteleria.

En l’edició de l’any passat ja va haver una primera experiència de practiques en empresa gràcies a la signatura d’un acord entre l’Ajuntament i AHVAL, per la qual quatre dels usuaris ja van realitzar practiques en altres tants establiments, unes pràctiques que van possibilitat que un d’ells fora contractat en una d’estes empreses. Amb la signatura d’estos convenis, i comptant amb una subvenció del SERVEF i la Unió Europea gestionada des del departament de Serveis Socials, tots i cadascun dels usuaris i usuàries del Taller d’Operacions Bàsiques de Restaurant i Bar de “El Rogle” van a poder rebre esta formació pràctica amb un curs homologat.

Tant l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez; com el Regidor de Política Social, Manuel Ruiz; i el President d’AHVAL, Jordi Martínez, han coincidit en destacar el “pas endavant” d’un programa “que dona als joves una oportunitat de futur a través de la formació”. Tant Jorge Rodríguez com Manuel Ruiz tenien paraules d’agraïment per a l’Associació d’Hostelers de la Vall d’Albaida per l’oportunitat que donen a estos joves d’acollir-los als seus restaurants per a realitzar les practiques.

Aquestes pràctiques en establiments locals es desenvoluparan durant un total de 80 hores, i han estat precedides d’un bloc de 220 hores de formació teòrica no sols en hosteleria, sinó en matèries com matemàtiques o llengua per tal que també tinguen la possibilitat de reprendre els seus estudis. A més a més, els alumnes realitzaran 200 hores pràctiques en la cafeteria de l’aulari del Campus de la Universitat de València al barri de Sant Rafel.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Adif adjudica per import superior a 7 M€ les obres per a modernitzar les instal·lacions de seguretat en la línia Xàtiva-Alcoi

S'instal·laran nous sistemes automàtics que permetran augmentar la capacitat i regularitat de les circulacions, així com la fiabilitat de les instal·lacions