13/07/2024 - 10:38
Més

  Les fonts de Bèlgida, El Palomar en festes i les Salines de Manuel, propostes d’Entre Comarques per al cap de setmana

  Altres notícies

  ENTRE COMARQUES 2016 posa el focus aquest cap de setmana en municipis menuts en tamany però gegants en potencial turístic, per tradició, patrimoni cultural i paisatgístic. Veritables tresors de la Ribera i la Vall d’Albaida que sorprendran al visitant ocasional. Així, el pròxim 7 dissabte 7 de maig, el programa de rutes guiades de la Diputació de València ens ofereix conèixer Bèlgida, a través d’un recorregut per les seues fonts i vins autòctons i, ja de vesprada, visitar El Palomar més vital en plena celebració de les festes de la Verge dels Desemparats i el Xop. La proposta de diumenge és de dia complet: l’oportunitat de descobrir Manuel en profunditat, des del nucli històric al paratge natural protegit de Les Salines.

  Per a participar en ENTRE COMARQUES cal inscriure’s a:  http://bit.ly/1Qw6ofA.

  Les rutes tenen un cost de 4€, que cobreix dos visites guiades, degustació gastronòmica i detall de benvinguda.

   

  PROGRAMA ENTRE COMARQUES 7 i 8 de MAIG

   

  DISSABTE 7 DE MAIG: BÈGIDA I EL PALOMAR (VALL D’ALBAIDA)

  Matí a les 10:30h > Bèlgida (Ruta de les Fonts)

  Iniciarem la ruta en la Plaça de l’Ajuntament, des d’on anirem a la Plaça de l’Església on visitarem l’Església i la Torre del Palau que alberga el Museu. Després farem ‘La ruta de les Fonts, en la què visitarem la Font del Grapat i per una senda anirem a la Font de Baix, tornarem a poble i visitarem el Parc Enric Valor i la Bodega de Facundo Cháfer.

  Finalitzarem la ruta amb un refrigeri en el Centre Social.

  Es recomana dur calcer adequat.

   

  Migdia a les 12:30 > El Palomar

  En feliç coincidència amb les seus festes més conegudes, els participants de l’EntreComarques podran viure dissabte la festa del Xop d’El Palomar.

  Entre les 12:30 i les 13, els participants seran rebuts al Palomar amb el ball dels pastorets. A les dos, podran sumar-se al dinar de germanor si s’apunten a les oficines municipals abans  del 5 de maig. A les tres i mitja, s’eixirà de la plaça de la Verge dels Desemparats cap a Bufali, des d’on es tallarà el xop que es plantarà a les sis amb una gran cacauà per a tots els assistents en acabant.

  A les 21:30 se celebrà l’ofrena de flors a la Verge dels Desemparats acompanyada per la Societat Musical La Primitiva a la qual està convidat tot el poble a participar i, una hora més tard, hi haurà sopar popular a la plaça per al qual cal apuntar-se en les oficines municipals abans del 5 de Maig. Finalment, els més vetladors podran ballar amb l’orquestra The Garage i la macro disco-mòbil fins a la matinada.

   

  DIUMENGE 8 DE MAIG: MANUEL (LA RIBERA ALTA)

  Matí  a les 10:30h > Manuel

  Matí: Passeig cultural per Manuel, visitarem l’església, la casa del pintor Estruch on podrem veure una gran mostra de la seua obra pictòrica. Coneixerem també l’estructura urbana dels antics pobles que conformaren Manuel seguint la sèquia comuna de l’Ènova. La casa gran ens obrirà les portes i coneixerem la historia de Torreta.

  Vesprada: Anirem a les Salines i veurem els seus edificis antics i el paratge natural.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Més de 2000 esportistes participaran en les 24 hores esportives d’Ontinyent

  Ontinyent està ultimant els preparatius per a una nova edició de les seues 24 hores esportives, una festa multiesportiva...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -