16/06/2024 - 18:38
Més

  Seixanta llocs de treball a la Vall d’Albaida amb el Pla d’Ocupació de Diputació

  Altres notícies

  Els municipis de La Vall d’Albaida han finalitzat ja el procés de contractació de les més de 60 persones que es beneficien del Pla d’Ocupació de la Diputació de València. Es tracta d’una iniciativa llançada per la institució provincial a fi de contrarestar el repunt de l’atur que tradicionalment es produeix després de les campanyes de Nadal i Rebaixes i promoure la contractació d’aturats en els municipis valencians. Un Pla que en el cas de la comarca ha distribuït, atenent a un criteri objectiu com és el nombre d’aturats que té cada municipi, un total de 185.145 euros.

  La Diputació de València ha volgut sumar-se d’aquesta manera al programa de foment de l’ocupació de la Generalitat Valenciana aportant tres milions d’euros dels seus fons propis. En paraules del president, Jorge Rodríguez, “després de mantenir o generar llocs de treball per a 2.500 persones amb el Pla d’Inversions Financerament Sostenibles, la Diputació ha volgut fer un pas més destinant 3 milions d’euros al fet que els ajuntaments engeguen plans que traguen de l’atur als seus veïns, coincidint amb un moment de l’any en el qual solen repuntar les xifres d’aturats”.

  Respecte al tipus de llocs de treball creats en el marc del Pla, la diputada d’Assessorament Municipal, Conxa Garcia, ha recordat que l’execució d’obres i serveis d’interès general i social havia de ser el criteri que predominara en les contractacions, “de manera que el pla servisca no solament per a ajudar a l’empleabilitat sinó que d’alguna manera aquest benefici repercutisca també en la resta dels veïns i veïnes de la població”, ha assegurat.

  En total, a La Vall d’Albaida figuren inscrits com a demandants d’ocupació 7.658 veïns i veïnes, la qual cosa representa al voltant del 4,84% de l’atur acumulat en les comarques valencianes, exceptuant València ciutat, i suposa una ràtio aturats/habitants del 8,64%, lleugerament per sota de la mitjana de la província.

  El criteri per a la distribució dels fons estableix una quantitat fixa d’1.900 euros per municipi i una quantitat variable en funció del nombre d’aturats a fi que tots els ajuntaments puguen engegar plans d’ocupació locals i impulsar contractacions per un període d’almenys 3 mesos i amb una jornada de 30 hores setmanals.

  Sobre la base d’açò, Sempere, Carrícola, Rugat, Terrateig, Bufali i Pinet, que estan per sota dels 12 aturats rebran al voltant dels 2.000 euros, mentre que Benigànim i Albaida, amb al voltant de 500 demandants d’ocupació, comptaran amb 9.800 euros i L’Olleria, amb 741 aturats, disposarà de 13.751 euros per a realitzar les contractacions. Per la seua banda, Ontinyent, on es concentra més del 40% de la població de la comarca i on figuren registrades com a demandants d’ocupació 3.584 persones, rebrà 58.316 euros que, units a l’aportació municipal, li han permès crear fins a 20 llocs de treball amb contractes de sis mesos de durada.

  Font: Diputació de València

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Voluntariat en marxa a Ontinyent per protegir les serres del foc

  Ontinyent reforça la vigilància forestal amb la campanya "Ontinyent contra el foc" Ontinyent ha llançat la nova edició de "Ontinyent...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -