01/12/2023 - 20:01
Més

  La Mancomunitat decideix rebutjar el consorci del fem

  Altres notícies

  Al passat Ple de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida celebrat el passat dijous 11 d’abril es va aprovar la proposta presentada per EU al voltant del Pla de Minimització de Residus de la Vall d’Albaida, aquesta proposta fou aprovada amb 29 vots a favor (vots d’ EU, PSPV ,Compromís i tres vots de consellers del PP) i 25 abstencions (de la resta de consellers del PP). Aquesta proposta tenia com a acords fonamentals la vigència i manteniment del pla comarcal de minimització; instar a les Corts Valencianes per tal de modificar el model de consorci o Pla Zonal X, XI i XII; rebutjar la petició de Conselleria pel tancament de la Planta de Transferència a Bufali; establiment amb un termini de tres mesos d’una ordenança comarcal que fixe la taxa de recollida dels residus, el seu tractament i transport; donar suport a les diferents al.legacions presentades a diferents ajuntaments de la comarca davant l’ordenança del consorci i rebutjar qualsevol tipus de rebut que el Consorci imposara o girara durant l’any 2013.

  InstalacionsRecisaA més a més, el Ple de la Mancomunitat va aprovar un Pla d’Ajust amb 25 vots  a favor del PP i 10 abstencions amb els vots de 3 consellers del PP i 7 de Compromís. Aquesta proposta fou aprovada amb l’oposició d’ EU, PSPV i UciD. EU no va recolzar aquest Pla d’Ajust perquè plantejava una reducció del 10% dels sous dels treballadors de la Mancomunitat i un augment de la quota per habitant d’un 30%, no entenem com es pot plantejar un augment en la quota que paguen cadascun dels Ajuntaments segons el nombre d’habitants, quan es dóna el cas que molts municipis mantenen un deute amb la Mancomunitat de més de 3 milions d’euros i ara amb aquest augment tindran més dificultats per a pagar.

  Ens va sorprendre l’ambigüitat manifesta  de l’actuació de Compromís en aquest darrer Ple, recordem que Compromís fou l’únic en donar suport al PP en l’aprovació del Pressupost del 2012, en aquest Ple i gràcies a la seua abstenció permeten que s’aprove el pla d’ajust, unint-se al PP a la no governabilitat de la Mancomunitat, que a hores d’ara encara no compta amb la liquidació de comptes de 2012 ni amb el pressupost del 2013. Aquesta ambigüitat controlada es va fer palesa als mitjans de comunicació quan responsables de Compromís demanaven la dimissió de Puchades si el Govern central no aprova aquest pla d’ajust , els companys de Compromís han de tenir en compte que quasi amb tota seguretat aquest pla d’ajust s’aprovarà, però ells hauran llaurat el camp amb la seua abstenció per tal de possibilitar-ho.

  A petició d’EU es va deixar sobre la mesa la proposta del PP d’establir un copagament als usuaris del projecte Trèvol , per tal de pal·liar les retallades de Conselleria al món de la discapacitat. Ens sembla poc humà que Conselleria aplique novament retallades en els sectors més febles de la societat.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Ontinyent entrega els premis de rendiment acadèmic al marc de la Setmana de la Ciutat Educadora

  L’Alcalde i el Regidor d’Educació lliuren diplomes als i les 21 alumnes amb una mitjana d’excel·lent durant el curs 2022/23 en un acte al Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -