20/07/2024 - 23:39
Més

  La Simfònica Caixa Ontinyent portarà a Ontinyent “als Maradones i als Messis de la música”

  Altres notícies

  A les portes d’estrenar la seua 5a temporada com a formació resident del Teatre Echegaray, l’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent ha presentat el seu programa de concerts per a aquest any. I ho ha fet de la mà de l’alcalde de la ciutat i president de Diputació, Jorge Rodríguez, el regidor de cultura Àlex Borrell, el seu director titular, Saül Gómez, i Toni Revert i Lluís Muñoz, d’AD LIBITUM.

  Per la seua part, Saül Gómez detallava que el programa constarà de quatre concerts, que a excepció del primer, estaran dirigits cadascun d’ells per un director de prestigi convidat, acompanyats de grans solistes i abordant obres d’alt nivell de dificultat pròpies d’orquestres professionals. En aquest sentit, al primer programa, que tindrà lloc el 12 i 20 de maig, amb un marcat estil clàssic, s’interpretarà el Concert per a violí i orquestra de Beethoven i Scheherezade de Korsakov amb el reconegut violinista Santiago Juan com a convidat. Al segon concert, el 28 i 29 de juliol, s’escoltaran obres clàssiques de Weber, Haydn o Mozart, baix la direcció de Miguel Romea i el trompetista Luis González, la flautista Magdalena Martínez i el violista David Fons. El tercer programa, que tindrà lloc el 27 i 28 d’octubre, tindrà un caràcter molt més contemporani amb cançons de jazz adaptades a format simfònic com ara Moonlight serenade, New York New York o Over the rainbow dirigides per Jesús Santandreu i amb l’acompanyament de Neus Ferri, la Coral Caixa Ontinyent i la Intokables Big Band. A l’últim concert de la temporada, que serà el 15 i 16 de desembre, s’escoltarà el Concert per a violoncel i orquestra de Haydn i la Simfonia nº 7 de Beethoven baix la direcció i amb l’actuació com a solista de Xavier Gagnepain.

  Els Maradones i Messis de la música

  El director Miguel Romea, ha dirigit, entre altres, l’Orquestra Nacional d’Espanya, l’Orfeó Donostiarra, l’Orquestra i Cor de la Comunitat de Madrid, així com altres a Àsia, Canadà, EE.UU. i Mèxic. El director i violoncel·lista francès, Xavier Gagnepain, és solista convidat de la London Symphony Orchestra, de la Sofia Radio Orchestra o de la de Solistes de Moscú, a més de la seua carrera com a músic de cambra que el porta a EE.UU., Àsia i Europa. El violinista valencià Santiago Juan ha sigut concertino convidat de l’Orquestra Simfònica de RTVE, de l’Orquestra Nacional d’Espanya i de la de la Comunitat de Madrid entre altres, a més d’actuar per tota espanya i a diversos països d’Europa. Actualment és professor del Conservatori Superior de música de Castilla-La Mancha. El trompetista Luis González ha impartit cursos i seminaris a prestigiosos centres de tot el món, ha estat convidat a tocar en les més importants orquestres d’Espanya, col·labora amb la Royal Concertgebow d’Àmsterdam i és professor del centre Superior de música del País Basc Musikene. Magdalena Martínez és flauta solista de l’Orquestra del Palau de les Arts. El violista David Fons desenvolupa la seua carrera docent impartint cursos per tota Espanya, és convidat de l’Orquestra Simfònica de Navarra i professor del Conservatori José Iturbi de València. La cantant Neus Ferri va ser professora de cant del taller de música moderna d’AD LIBITUM però és coneguda nacionalment per haver estat finalista al programa televisiu La Voz. El director Jesús Santandreu com a arreglista i compositor ha estrenat obres a Brasil, EE.UU., Portugal, Alemanya, Colòmbia, Xina, Taiwán i Espanya i ha estat docent a universitats europees, americanes i asiàtiques i actualment és professor de Sedajazz.

  És per aquest motiu que Lluís Muñoz, d’AD LIBITUM, ha fet una comparació graciosa però que a la vegada resulta molt clara i és que “tenim la sort d’escoltar a Ontinyent als Maradones i Messis de la música i de vegades no som conscients”.

  En aquest sentit, per part de l’Ajuntament d’Ontinyent, Jorge Rodríguez i Àlex Borrell destacaven la importància de que els ontinyentins i veïns de la comarca hem d’aprofitar la gran oportunitat de tenir a la nostra ciutat a músics de tanta qualitat.

  56.000€ en beques formatives

  Toni Revert d’AD LIBITUM, explicava la repercussió econòmica que te per a cada músic formar part d’aquesta orquestra formativa. En aquest sentit detallava que en la passada temporada es va destinar un total de 56.000€ a la formació d’aquests músics d’Ontinyent i de la comarca.

  Abonament de temporada

  El termini per adquirir els abonaments de temporada a AD LIBITUM al preu de 45€ ja ha començat i finalitzarà després del primer concert. Les entrades unitàries es poden adquirir a AD LIBITUM o a la web de Caixa Ontinyent al preu de 13€ i de 7€ butaca jove.

  Font: Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Més de 2000 esportistes participaran en les 24 hores esportives d’Ontinyent

  Ontinyent està ultimant els preparatius per a una nova edició de les seues 24 hores esportives, una festa multiesportiva...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -