Agullent estrena un documental protagonitzat pels majors de la localitat

0

“Contes, cançons i jocs populars d’Agullent”

Conferències, un taller de balls, un altre taller de decoració de ventalls, teatre, un campionat de jocs taula, partides de petanca, una excursió al monestir del Puig o una exposició de pintura són algunes de les activitats que des de principis de mes d’octubre s’han programat a Agullent per a festejar la VI Setmana del Major.

Les activitats van arrancar el passat 1 d’octubre, i aquesta setmana es clouen amb tres actes molt especials. Dijous dia 18 a les 19:30h l’auditori acollirà una exhibició de balls i gimnàstica del grup de majors. El divendres dia 19 es projectarà el documental “Contes, cançons i jocs populars d’Agullent” on s’arreplega el testimoni de nombroses persones majors i jubilades del poble, que davant de la càmera fan memòria dels seus jocs infantils, i cançons de joventut.  Serà a les 19:30 hores a l’auditori Josep Mª Bru. “Les persones majors són un pont cap a les tradicions i la cultura autòctona. Per això és important conservar el seu llegat per a les futures generacions. Amb aquest vídeo hem volgut preservar part de la memòria oral del nostre poble, la vinculada al cançoner local i els jocs de l’època, amb un recull de testimonis”, comenta el regidor de Benestar Social, Alfred Tortosa.

Per tancar aquesta sisena edició de la Setmana Major, i com ve essent habitual, s’ha organitzat un dinar de germanor per als membres de l’Associació de Jubilats d’Agullent. Serà el dissabte 20 d’octubre cap allà a les dues del migdia, després d’una missa especial a l’església de Sant Bertomeu.