75.000 euros en ajudes a la rehabilitació d’habitatges i locals del Centre històric d’Agullent

El ple municipal de l’Ajuntament d’Agullent, celebrat aquest dilluns, ha aprovat destinar 75.000€ al Pla d’Ajudes Municipals per a la Rehabilitació de Vivendes i Locals del centre històric d’Agullent. Unes ajudes al 100% de fons municipals que són viables donada a l’ordenada gestió pressupostària de l’Ajuntament d’Agullent, i el resultat positiu de l’exercici 2016.

Tot i que el termini per a presentar-se a les ajudes encara no està obert, la creació d’aquesta partida pressupostària de 75.000€ garanteix que enguany el pla es tornarà a convocar, i que per tant els propietaris de vivendes del centre històric que realitzen millores al llarg del 2017, podran optar-hi. Segons ha explicat Jesús Pla, alcalde d’Agullent, “la bona acollida del primer pla, al qual es van acollir una desena de veïns, i la constatació que és una via per a fomentar l’ocupació en el sector de la construcció i per a revitalitzar el centre històric ens han fet decidir a convocar una segona edició del pla. Per això, el plenari per unanimitat ha acordat destinar 75.000€ a aquesta finalitat i contribuir així a incentivar als propietaris de les vivendes del centre històric perquè hi realitzen les millores necessàries per a tindre una millor habilitat, una estètica adequada a l’entorn, i perquè els veïns interessats en comprar-se un habitatge al centre històric, tinguen un al•licient”.

El Pla d’Ajudes Municipals per a la Rehabilitació de Vivendes i Locals al Centre Històric d’Agullent és un paquet d’ajudes que es va llançar per primera vegada al 2016 i que permet als propietaris obtindre subvencions per actuar de manera global en les vivendes, o parcialment en cobertes, façanes, parets mitgeres i estructures i fonaments. A més també hi ha una línia d’ajudes per a l’eliminació de barreres arquitectòniques, una altra per a l’eliminació d’elements impropis en vivendes del centre històric, com rètols o aparells, i també es pot demanar una subvenció per a l’enderrocament d’edificacions, sempre que existisca el compromís del propietari d’executar una nova vivenda en el termini de quatre anys.

A través d’aquest pla els propietaris de les vivendes poden obtindre de l’Ajuntament d’Agullent fins al 50% del pressupost de l’actuació prevista, amb un màxim de 10.000€ per als propietaris de vivendes unifamiliars residents a l’immoble sotmesos a rehabilitació. Per als no residents la subvenció màxima serà de 8.000€.

Bona acollida de les ajudes 2016

Deu vivendes es van acollir al Pla d’Ajudes Municipals per a la Rehabilitació de Vivendes i Locals del Centre Històric d’Agullent que l’ajuntament va llançar l’any passat per primera vegada. Entre totes les actuacions subvencionades al 2016 l’Ajuntament d’Agullent va finançar un total de 29.310€, que es van destinar principalment a la reparació, pintura i millora de façanes. També es van sol•licitar ajudes per a l’adaptació de baixos comercials per a persones amb mobilitat reduïda i el canvi de finestres i reparació de mitgeres.

Font: Ajuntament d’Agullent

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Adjudicades les obres de millora a l’IES Pou Clar i el CEIP La Solana

L’Ajuntament d’Ontinyent adjudica diverses obres de millora a l’IES Pou Clar i el CEIP La …