21/04/2024 - 16:18
Més

  75.000 euros en ajudes a la rehabilitació d’habitatges i locals del Centre històric d’Agullent

  Altres notícies

  El ple municipal de l’Ajuntament d’Agullent, celebrat aquest dilluns, ha aprovat destinar 75.000€ al Pla d’Ajudes Municipals per a la Rehabilitació de Vivendes i Locals del centre històric d’Agullent. Unes ajudes al 100% de fons municipals que són viables donada a l’ordenada gestió pressupostària de l’Ajuntament d’Agullent, i el resultat positiu de l’exercici 2016.

  Tot i que el termini per a presentar-se a les ajudes encara no està obert, la creació d’aquesta partida pressupostària de 75.000€ garanteix que enguany el pla es tornarà a convocar, i que per tant els propietaris de vivendes del centre històric que realitzen millores al llarg del 2017, podran optar-hi. Segons ha explicat Jesús Pla, alcalde d’Agullent, “la bona acollida del primer pla, al qual es van acollir una desena de veïns, i la constatació que és una via per a fomentar l’ocupació en el sector de la construcció i per a revitalitzar el centre històric ens han fet decidir a convocar una segona edició del pla. Per això, el plenari per unanimitat ha acordat destinar 75.000€ a aquesta finalitat i contribuir així a incentivar als propietaris de les vivendes del centre històric perquè hi realitzen les millores necessàries per a tindre una millor habilitat, una estètica adequada a l’entorn, i perquè els veïns interessats en comprar-se un habitatge al centre històric, tinguen un al•licient”.

  El Pla d’Ajudes Municipals per a la Rehabilitació de Vivendes i Locals al Centre Històric d’Agullent és un paquet d’ajudes que es va llançar per primera vegada al 2016 i que permet als propietaris obtindre subvencions per actuar de manera global en les vivendes, o parcialment en cobertes, façanes, parets mitgeres i estructures i fonaments. A més també hi ha una línia d’ajudes per a l’eliminació de barreres arquitectòniques, una altra per a l’eliminació d’elements impropis en vivendes del centre històric, com rètols o aparells, i també es pot demanar una subvenció per a l’enderrocament d’edificacions, sempre que existisca el compromís del propietari d’executar una nova vivenda en el termini de quatre anys.

  A través d’aquest pla els propietaris de les vivendes poden obtindre de l’Ajuntament d’Agullent fins al 50% del pressupost de l’actuació prevista, amb un màxim de 10.000€ per als propietaris de vivendes unifamiliars residents a l’immoble sotmesos a rehabilitació. Per als no residents la subvenció màxima serà de 8.000€.

  Bona acollida de les ajudes 2016

  Deu vivendes es van acollir al Pla d’Ajudes Municipals per a la Rehabilitació de Vivendes i Locals del Centre Històric d’Agullent que l’ajuntament va llançar l’any passat per primera vegada. Entre totes les actuacions subvencionades al 2016 l’Ajuntament d’Agullent va finançar un total de 29.310€, que es van destinar principalment a la reparació, pintura i millora de façanes. També es van sol•licitar ajudes per a l’adaptació de baixos comercials per a persones amb mobilitat reduïda i el canvi de finestres i reparació de mitgeres.

  Font: Ajuntament d’Agullent

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

  La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -