L’Ajuntament d’Ontinyent serà un dels patrons de la nova Fundació ADIEM

0

L’Ajuntament d’Ontinyent serà un dels patrons de la nova Fundació ADIEM, que es constituirà oficialment a les properes setmanes. La Junta de Govern Local aprovava ahir que el consistori manifeste la seua disposició a integrar-se a la nova Fundació, que es realitzen els tràmits escaients, sent l’Alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, qui concrete les relacions amb l’Associació per la Defensa i Integració dels Malalts Mentals (ADIEM) envers la integració en la Fundació.

Cal destacar que la creació de la nova Fundació és necessària per a què la tasca d’ADIEM (ong que gestiona des de fa 16 anys el Centre de Rehabilitació i Inserció Social, CRIS) obtinga la declaració d’utilitat pública, és imprescindible per seguir optant a les subvencions de la Conselleria de Benestar Social, després que aquesta haja canviat les bases.

D’aquesta manera, ADIEM ha sol·licitat tant a l’Ajuntament com a Caixa Ontinyent la seua integració com a patrons d’esta nova Fundació, a la qual cosa ambdues entitats s’han mostrat favorables. L’Alcalde destacava que el Govern d’Ontinyent “seguirà lluitant amb tot per evitar que les retallades del Consell afecten aquest servei d’interès general, perquè no pot ser que en moments com aquestos es deixe de banda als que pitjor ho estan passant”.

Aquesta no és la primera mostra de recolzament del Govern d’Ontinyent a ADIEM, ja que cal recordar que en desembre de 2011 es va exigir formalment a la Conselleria que fera front al seu deute de 144.000 euros amb l’Associació. Els diners, que van ser ingressats una setmana després, eren necessaris per evitar el tancament del CRIS, que presta servei a més de 80 malalts mentals i que compta amb 13 treballadors.

Igualment, en juny de 2012, l’Alcalde d’Ontinyent, acompanyat pel regidor de Política Social, Manuel Ruiz, signava la renovació per a 5 anys el conveni de col·laboració de l’Ajuntament amb ADIEM, un període llarg per tal de donar la màxima seguretat i estabilitat a l’associació, a més d’augmentar l’aportació municipal a l’entitat.

El President de l’Associació ADIEM, Vicent Sanchis, explicava que per crear la Fundació aquesta ha de comptar amb un capital mínim de 30.000 euros, dels que la pròpia associació aporta 10.000, als que s’afegeixen 5.000 per part de treballadors i familiars dels malalts, “però era imprescindible la implicació de patrons com l’Ajuntament i Caixa Ontinyent per completar el 50% restant”.

La confirmació del suport d’estes entitats suposa comptar amb el recolzament que necessitàvem per constituir la fundació abans del 17 de maig, tot i que seguim oberts a tenir nous col·laboradors que se sumen i facen noves aportacions”, assenyalava. Sanchis agraïa la implicació de l’Ajuntament i Caixa Ontinyent “perquè les alternatives eren fer el servei totalment municipal, que en estos temps entenem que és inviable, o privatitzar-lo, el que haguera repercutit en la qualitat del servei. Amb la nova Fundació podrem seguir funcionant com fins ara, el que és una excel·lent noticia per als malalts, familiars i treballadors”, manifestava.

Publicitat