11/12/2023 - 17:10
Més

  La regidoria d’Igualtat d’Ontinyent presenta una Setmana de la Dona “lúdica i reflexiva”

  Altres notícies

  S’han programat dues conferencies, la projecció d’un documental, un col·loqui i un sopar amb ball

  La regidora d’Igualtat de l’Ajuntament d’Ontinyent, Virtudes González, ha presentat els actes de la “Setmana de la Dona” que organitza el consistori des de hui dijous i durant els propers dies per commemorar el 8 de març, dia internacional de la Dona. González, que acudia a l’acte acompanyada de la tècnica d’igualtat de l’oficina Infodona, Neus Rubio, recordava que va ser en 1910 quan es va acordar celebrar el 8 de març com a dia de mobilització internacional al voltant dels drets de les dones i per a exigir el sufragi universal, i “cent anys despres esta data continua significant la presa de conciencia i la reivindicació de la memòria històrica i de la veu pública de les dones com a col·lectiu, amb una problemàtica comuna a pesar de les diferencies de cada dona”.

  En paraules de la regidora, sobretot queda pendent que els homes, la societat i les cultures polítiques i cíviques s’impregnen dels valors i practiques tradicionalment de dones: “Per a incorporar-los com a valors humans, universals que interessen a totes les persones, dones i homes, en lo públic i lo privat”, apuntava.

  Per reflexionar sobre aquestes i altres qüestions d’interès per a les dones, la Setmana de la Dona inclourà diverses activitats que comencen hui dijous amb la conferencia “Dona, aigua i desenvolupament”, dins la Campanya 2012 “Ser dona al Sud” del Fons Valencia per la Solidaritat. L’acte tindrà lloc a partir de les 17:00 al Saló d’Actes de la Mancomunitat de Municipis de La Vall d’Albaida, i al mateix intervindran Melida Silva Cabrera i Viviana Elizabeth Ugarte Apolo, totes dues ecuatorianes.

  La següent activitat serà el 6 de març al mateix lloc, on es projectarà el documental “Comprar, tirar, comprar, la obsolescencia programada”, que donarà pas a un col·loqui moderat per Santi Sais, tècnic socioambiental de l’Ajuntament d’Ontinyent.

  El 8 de març, a les 17:00, serà torn per al sexòleg municipal Xavier Marian De Dios amb la conferencia “La sexualitat de la dona en perspectiva: Evolució, canvis i adaptació”, i finalment, divendres 9 de març hi haurà un sopar amb ball al restaurant Màgic, podent adquirir-se els tickets per al mateix a les oficines de Serveis Socials o Infodona en horari de matí fins el dia 6 de març, al preu de 12 euros.

  Tal com explicava Neus Rubio, “la programació s’ha plantejat per a donar cabuda sobretot a actes per a pensar i dialogar, que ens porten a la reflexió, però també per a incloure una vessant mes lúdica amb el fi de festa que s’ha previst”, assenyalava. En aquest sentit, Virtudes González destacava que “el sopar s’ha fet a un preu molt assequible perquè volem que vinga quanta més gent millor”. La regidora mostrava el seu desig de que la ciutadania “corresponga a l’esforç que es fa des d’aquest Ajuntament  per a poder organitzar activitats, i acudisca a les mateixes. Convidem a participar a totes i a tots, dones i homes d’Ontinyent i tota la comarca”, concloïa.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  El festival de circ i teatre al carrer d’Ontinyent arribarà amb dotze espectacles a tots els barris

  La regidora Àngels Muñoz presenta una edició que començarà el proper divendres 15 de desembre a la Plaça de la Concepció coincidint amb l’obertura del Mercat de Nadal
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -