Alfarrasí inicia el procés perquè l’Angelet de la Corda siga d’interés turístic

L’actual equip de govern, encapçalat per Fede Vidal, a la sessió plenària realitzada el dia 23 d’octubre de 2015, va aprovar l’inici de les gestions oportunes per a que la festa fóra declarada d’interés turístic amb l’objectiu de preservar la tradicional festa al llarg dels anys. Cada diumenge de Pasqua des de 1912, a les 9 del matí a Alfarrasí té lloc la celebració de l’Angelet de la Corda que representa l’encontre entre el Jesús Ressuscitat i sa mare, la Verge Maria, en el qual un àngel li lleva el vel negre, en senyal de tornada a la vida del seu fill.

Segons consta, el costum és remunta a fa un segle. El municipi de Tudela (Navarra) inicia una tradició importada a Alfarrasí per José Ramón Esteve Martí, un veí de la localitat que va presenciar l’acte quan complí amb el servici militar. La tradició, a més d’Alfarrasí, se celebra en municipis com Aranda de Duero (Burgos), Peñafiel (Valladolid), Muros (A Corunya) i Ángel d’Ariza (Saragossa).

Enguany la xiqueta protagonista de la festa serà Martina Ureña Ibáñez, que a la vegada és filla i néta d’Angelets que van ser en el seu dia. A més, s’ha recuperat de manera popular la tradició del xocolate i mona en acabar la Missa de Resurrecció de la que es farà càrrec l’Ajuntament. Com recorda l’alcalde, Fede Vidal «es realitzava des dels anys 1980 i l’hem recuperada des de l’Ajuntament perquè la festa es consolide i no supose una càrrega per a les famílies». A banda, els pares de l’Angelet han contractat l’actuació del mag Barfi per a amenitzar la festa que se centra en els xiquets.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TVDigitalOntinyent

TVDigitalOntinyent
Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Lesnoticies d'Ontinyent a Televisió Digital Ontinyent

També pot interessar-te

La Comissió de la Diputació sobre les Falles al Covid19 inclourà els Moros i Cristians a iniciativa de La Vall Ens Uneix

La Junta de Govern de la Diputació de València que estudiarà possibles accions de recolzament …