Elevades vendes i nombrosos visitants al Mercat Medieval d’Ontinyent

0

“Molt satisfets”, fins al punt d’apurar al màxim a l’hora de desmuntar. Així es mostraven els comerciants que van participar aquest cap de setmana al Mercat Medieval d’Ontinyent, una iniciativa inclosa a la programació organitzada pel Govern d’Ontinyent per a complementar la de les festes de Moros i Cristians, i que ha estat tot un èxit tant pel que fa a la xifra de visitants com a les vendes.

Des de l’organització del Mercat, Manuel Silvestre quantificava en al voltant de 10.000 les persones que haurien passat pel Mercat durant els tres dies que aquest va estar al barri de La Vila (dissabte, diumenge i dilluns), amb un nivell de vendes més elevat del que s’havia previst, que va motivar que alguns dels venedors apuraren al màxim el moment de desmuntar els seus llocs de venda. Alguns d’ells van acabar fins i tot amb el gènere que portaven, com ara formatges, embotits, o la llenya que duia el forner que elaborava pa en directe. Silvestre destacava que “sense dubte açò ajudarà a comptar amb mes venedors i més diversos de cara a properes edicions”. De fet, en vista de l’èxit aconseguit, els organitzadors estan valorant la possibilitat d’oferir un Mercat Medieval semblant de cara a la Fira de Novembre.

Cal recordar que, gràcies a les gestions realitzades des del Govern d’Ontinyent, el Mercat Medieval no ha tingut cap cost per a les arques municipals, com tampoc ho ha tingut la passarel·la d’aigua que es va col·locar al Palau de La Vila –patrocinada per Supermercats Vidal- com a atractiu complementari al Mercat. En només dos matins (de dissabte i diumenge), més d’un centenar de xiquets i xiquetes van fer ús d’esta passarel·la per refrescar-se, sobretot durant la segona jornada, ja que van ser molts els menuts que no ho van poder fer el primer dia per no haver portat banyador.