La majoria de turistes que van visitar Ontinyent durant les festes de Moros i Cristians eren valencians

0

La pròpia Comunitat Valenciana és l’origen de la majoria de visitants que han acudit a Ontinyent durant el mes d’agost, coincidint amb els actes centrals de les festes de Moros i Cristians. Les dades replegades per la Tourist Info d’Ontinyent en base a les visites a l’Oficina de Turisme parlen de Catalunya i Múrcia com les següents regions en xifra de visites, turistes als quals s’ha presentat la cada volta més extensa oferta turística d’Ontinyent. Una de les opcions que han tingut al seu abast veïns i visitants durant estes setmanes ha estat la de les 3 rutes turístiques organitzades per l’empresa La Sària amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Ontinyent, que han tingut com a nucli temàtic la festa morocristiana, amb visites al barri medieval de la Vila, el Museu arqueològic, el Mercat Medieval i el Palau de la Vila.

La regidoria de Turisme que encapçala l’edil Joan Sanchis reforçava també  l’atenció als turistes i visitants durant les festes de Moros i Cristians també amb un punt d’informació turística a la plaça de la Concepció entre el 23 i el 26 d’agost, al qual es donava informació sobre les festes de Moros i Cristians, els actes de la programació i el turisme en general a Ontinyent, reforçant així l’Oficina de Turisme ubicada al Palau de la Vila, que ha estat oberta tota la setmana de festes. Joan Sanchis manifestava que “hem tractat d’oferir la millor atenció possible als turistes, i aprofitar per promoure també la resta d’atractius turístics de que disposem, ja que el turisme és un motor de promoció econòmica que hem d’explotar al màxim”, assenyalava el regidor.

Cal recordar que durant el mesos de juliol i agost s’han continuat oferint les rutes guiades del programa  “La Ruta del Diumenge”, sent la de major èxit durant els mesos d’estiu la Ruta Paisatgística, que inclou “trekking” aquàtic pel riu Clariano, i a la qual han participat més de 140 persones a les 6 edicions que s’han realitzat de la mateixa. Des de l’empresa La Sària, Alicia Puig destacava que “en alguna de les sessions hem arribat a les 40 persones, que ens han mostrat la seua satisfacció per la bellesa d’esta ruta que de fins al mes de setembre està incloent el trekking aquàtic per uns racons d’alt valor paisatgístic, des del Pou Clar fins al Pont del Salt del Bou”, explicava.

“La Ruta del Diumenge” continua en setembre, partint sempre de la Tourist Info, al Palau de La Vila, cada diumenge a les 11:00 hores, prèvia inscripció en l’activitat. La Ruta Cultural recorre el primer i segon diumenge de cada mes la història i monuments del barri medieval i llocs d’interès; el tercer diumenge de cada mes la Ruta Gastronòmica presenta productes autòctons; i finalment el Quart i Cinqué diumenge de cada mes la Ruta Paisatgística fa un recorregut senderista per l’ample entorn natural de la ciutat. La iniciativa està canalitzada per l’Oficina de Turisme, on es fan les reserves i s’amplia la informació, que també pot ser consultada a la web municipal www.ontinyent.es Igualment, es fa difusió del programa de visites a les diferents oficines turístiques de la Comunitat Valenciana.

Joan Sanchis destacava la importància de “treballar per la diversificació de l’economia en uns temps com estos, i aprofitar eixa perla per explotar que és el turisme a Ontinyent”, afegia. El Regidor de Turisme animava a la ciutadania local a participar també d’estes visites “perquè es altra manera de conèixer el nostre patrimoni i els nostres recursos, que són immensos i que els hem de saber aprofitar en tots els sentits”, assenyalava.