Alcoi, Ontinyent i Ibi segueixen treballant en el Pla pilot de reindustrialització del territori

0

Els ajuntaments i les patronals d’Alcoi, Ibi i Ontinyent han realitzat a Alcoi una nova reunió de treball per aconseguir dur endavant el pla pilot de reindustrialització del territori que va ser plantejat a principis d’any Ximo Puig, president de la Generalitat en una reunió a València.

En aquesta reunió ha actuat com amfitrió l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, que ha rebut als seus homònims d’Ontinyent i Jorge Rodríguez i d’Ibi, Rafael Serralta, i als presidents de les patronals Pablo de Gràcia de FEDAC, Rafa Pla de COEVAL i, i de IBIAE, Pedro Prieto.

També van assistir representants de Caixa Ontinyent amb qui van tractar la creació d’una línia de finançament específic per àrees industrials de qualitat.

Durant la trobada, s’ha destacat que estan complint amb els terminis marcats en la idea d’impulsar un pla pilot de reindustrialització liderat per Alcoi (l’Alcoià-Comtat), Ontinyent (la Vall d’Albaida), i Ibi (la Foia de Castalla) i que no és només un projecte que quedarà al calaix, ja que «anem a treballar perquè aquest pla pilot siga una realitat i aconseguir àrees industrials de qualitat, és el nostre gran objectiu», han destacat. Per complir aquests objectius han acordat que hi haurà una reunió tècnica per part dels tècnics dels consistoris per treballar per l’harmonització fiscal i administrativa per tal de facilitat els tràmits.

Tant els alcaldes com els representants de la patronal han insistit que és «estem treballant i anem a treballar pel territori amb aquest pla pilot, estem complint tots els terminis amb un projecte que podria ser extensible a la resta de la Comunitat Valenciana».

Les tres patronals van a treballar per poder definir criteris i condicions que s’han de complir en una àrea industrial de qualitat, tant als polígons i infraestructures, com els serveis que poden tindre les empreses i que assolisquen una sèrie de compromisos de responsabilitat social corporativa.

Publicitat