Últims dies per a optar a una de les 20 places de la “Llançadora d’Ocupació” a Ontinyent

0

El pròxim dimecres 21 de febrer finalitzarà a Ontinyent el termini perquè les persones desocupades del municipi puguen optar a una de les 20 places de la “Llançadora d’Ocupació”, un programa gratuït que ofereix un innovador mètode per ajudar a persones aturades a activar i optimitzar la seua cerca de treball. El programa LEES (Lanzaderas de Empleo y Emprendimiento Solidario), cofinançat pel Fons Social Europeu i impulsat per Fundació Santa María la Real, Fundació Telefònica i l’Ajuntament d’Ontinyent, es posarà en marxa en març a la ciutat després d’haver aconseguit que el 50% dels seus participants en altres ciutats d’Espanya haja aconseguit un lloc de treball o haja reprès els seus estudis.

La I Llançadora d’Ocupació d’Ontinyent servirà per a ajudar a 20 persones en situació d’atur perquè compten amb noves possibilitats d’inserció laboral. Les persones que resulten seleccionades, es reuniran diversos dies a la setmana i treballaran, amb la guia i orientació d’una tècnica especialitzada, diversos aspectes per a optimitzar la cerca de treball. Per això es treballarà amb tallers d’autoconeixement i intel·ligència emocional, dinàmiques de comunicació, marca personal i recerca d’ocupació 2.0, entrenament d’entrevistes personals, elaboració de mapes d’ocupabilitat i visites a empreses.

El regidor de Política Econòmica, Pablo Úbeda, destacava que “aquest és un sistema que va aplicar-se per primera vegada a Ontinyent i que ja ha donat bons resultats en altres ciutats. A més, la filosofia d’aquesta iniciativa continua amb la línia d’acció del foment de l’ocupació que el Govern Local ve duent a terme”.

Des de la Fundació Santa María la Real incidien en el fet que “La llançadora no és un mer curs per actualitzar el currículum, ni tampoc una agència de col·locació. És un programa intensiu de cinc mesos per ajudar a persones desocupades a activar i optimitzar la seua cerca de treball en el mercat actual, amb noves tècniques que els permetran guanyar confiança i seguretat en les entrevistes i amb noves activitats que les aproparan al teixit empresarial”.

Per la seua part, des de la Fundació Telefónica descrivien aquest projecte com “il·lusionant i innovador en el seu enfocament i en la seua aposta per entendre el treball col·lectiu com una manera de superar la situació de desocupació. Donem suport a aquesta iniciativa amb l’objectiu de ser un agent multiplicador que potencie els seus bons resultats, ajudant a persones desempleades a trobar el seu camí laboral” agregaven.

Persones destinatàries

Les “Llançadores d’Ocupació” estaran destinades majoritàriament joves menors de 35 anys, inscrites com a demandants d’ocupació. Si les 20 places no es cobriran amb perfils d’aquestes edats es reserva la possibilitat que 5 places puguen destinar-se a persones de major edat, fins als 59 anys. Podran sol·licitar optar al programa persones amb qualsevol nivell formatiu (ESO, Formació Professional, Batxillerat, així com diplomatures, llicenciatures o graus universitaris) i procedents de qualsevol sector laboral, tinguen o no experiència prèvia.

Les persones interessades a participar en el programa, de caràcter gratuït i voluntari, disposen fins al 21 de febrer per a inscriure’s bé per internet (a la web de Llançadores,
http://www.lanzaderasdeempleo.es/formulario-de-inscripcion) o presencialment, sol·licitant i presentant el formulari en l’Oficina de Promoció Econòmica (C/ Maians, 19, 4ª), en horari de 8:30 a 14:30 hores. També podran consultar informació addicional en el telèfon 962 918 227.