09/12/2023 - 18:31
Més

  Els vals d’alimentació d’Ontinyent serà substituït per una targeta solidària

  Altres notícies

  Al voltant de 200 famílies usuàries dels Serveis Socials d’Ontinyent van a comptar amb una targeta social per adquirir aliments sense haver d’emprar els actuals vals d’alimentació. Així serà després que l’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, i el Director Comercial de CaixaBank a la Comunitat Valenciana, Felipe Pulido, hagen signat hui un acord pel qual es posa en marxa aquest servei de targeta moneder, amb l’objectiu d’afavorir a estes persones tant evitant la seua estigmatització com permetent-los escollir una gran diversitat d’ aliments en qualsevol comerç de la ciutat.

  Jorge Rodríguez destacava l’acord com “un pas aparentment menut, però de gran importància en la dignificació de les persones en situació de vulnerabilitat”. L’alcalde explicava que en començar la legislatura va encomanar al regidor coordinador de Política per a les Persones, Jaime Peris, que buscara la fórmula perquè es respectara la llibertat d’elecció dels usuaris de serveis socials per triar allò que mengen i on ho compren, “i hui he d’agrair-li que haja trobar la resposta, i a CaixaBank per contribuir a que aquesta siga efectiva”.

  Per la seua banda, Felipe Pulido explicava que aquest servei ja ha estat testat en altres institucions com els ajuntaments de Barcelona i València o el Govern Balear, “i hem d’agrair la iniciativa de l’Ajuntament de plantejar-nos esta proposta a la que estem encantats de col·laborar. Hem de felicitar-nos tots per una iniciativa que contribueix a dignificar a les persones i diversificar el consum”, assenyalava.

  En la signatura de l’acord, al qual també acudien Javier Farpón, Director de Banca d’Institucions de CaixaBank en la Comunitat, i Rafael Gandía, Director de l’oficina principal de l’entitat en Ontinyent, Jaime Peris explicava que la targeta permet comprar un gran nombre de productes alimentaris, inclosos els frescos, a decidir pel beneficiari. Així, els usuaris de la targeta, que no permet traure diners en efectiu, no estaran subjectes a les disponibilitat d’un estoc limitat, ni han d’anar a un centre en concret.

  El saldo de la targeta moneder vindrà definit pels Serveis Socials municipals. L’usuari, una vegada el treballador/a social prescriu l’ajuda, disposa d’una targeta moneder activada amb saldo “0”, pendent que en uns cinc dies se li active amb l’import decidit, amb la possibilitat gratuïta d’avís telefònic per SMS, de manera que no s’ha de tornar al a recollir l’import de l’ajuda. Conjuntament amb la targeta se li facilita un fullet informatiu del seu funcionament i un llistat imprès de les ofertes i descomptes que els establiments adherits li faran per ser usuari de la targeta.

  Aquesta targeta només és operativa en els establiments que tenen CNAE (Classificació Nacional d’Activitats Econòmiques) d’alimentació. Es podran realitzar consultes del saldo en qualsevol caixer automàtic de la xarxa de “CaixaBank”, i no es podrà treure diners en efectiu. El ciutadà beneficiari pot així comprar un gran nombre de productes alimentaris, inclosos els frescos, a decidir per ell mateix. No estarà subjecte a les disponibilitat d’un estoc limitat, ni ha d’anar a un centre en concret.

  Posteriorment, i d’acord amb el Pla de treball definit pels Serveis Socials Municipals, l’usuari haurà de donar compte, acreditant l’ús dels diners atorgats per l’Ajuntament. Les targetes, una vegada utilitzades, podran tenir romanents no gastats, que retornaran dos vegades a l’any a l’Ajuntament i realimentaran el fons d’ajudes socials.

  Des del consistori i l’entitat bancària coincidien en destacar els beneficis d’aquest nou servei per a tots, “ja que redueix la càrrega administrativa i facilita la gestió i control a l’Ajuntament, i millora la comoditat les condicions d’us de les ajudes dels serveis socials per als usuaris”, apuntaven.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  El PSOE d’Albaida alerta sobre la pèrdua de més de 300.000€ en subvencions

  En el marc de l'últim ple celebrat el 28 de novembre, l'agrupació socialista d'Albaida ha exposat la crítica situació...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -