El govern d’Ontinyent format per PSPV-PSOE i Compromís ha rebutjat la proposta d’ EU de constituir una empresa municipal de serveis i de la recuperació per a la gestió directa de serveis municipals essencials a la nostra ciutat. Cal recordar que la proposta feta per EU al voltant de la creació d’una empresa municipal de serveis ja venia contemplada al Pacte de Legislatura signat per PSPV-PSOE, Compromís i EU, a més a més, al pressupost de 2013 es va crear una partida pressupostària dedicada a la creació de l’esmentada empresa amb una consignació de 3.015 euros.
La proposta d’ EU demanava la recuperació d’aquells serveis municipals externalitzats que es pogueren recuperar per a una gestió pública( sempre que el termini de la seua externalització estigués esgotat, estudiant així mateix la possibilitat de recuperar serveis bàsics com l’aigua i d’altres sempre i quan es garantitzara la viabilitat d’aquestos serveis).
Compromís i PSOE s’oposen a estudiar la viabilitat de recuperació de serveis fonamentals com la neteja viària, la neteja de col·legis i dependències municipals o parcs i jardins.
Aquest rebuig significa per a EU un greu incompliment del pacte de legislatura, però més enllà de les formalitats significa que un govern que s’autonomena progressista posa dics a propostes d’enfortiment del sector i la gestió pública, aplicant polítiques privatitzadores a l’igual que ho fan els partits conservadors. Davant del trencament del pacte de legislatura per l’equip de govern , EU queda amb les mans lliures per tal de fer arribar al Govern Municipal les propostes i consideracions que creguem oportunes i les seguirem defensant no sols sobre paper, sinó vetllant pel compliment de les polítiques en què creiem.
En un context d’ elevadíssima taxa d’atur , retallades de serveis públics, pèrdua de drets, s’ afegeix el fet que el Ministeri d’Hisenda i Administracions públiques ha presentat un informe sobre l’Avantprojecte de Llei per a la racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local al Consell de Ministres del passat 15 de febrer de 2013. L’aplicació d’aquesta llei suposaria el major atac a l’autonomia local, seria una llei antiajuntaments , perquè obeeix a un objectiu fonamental recentralitzador i controlador dels municipis, limitant la capacitat d’acció dels municipis i convertint-los en mers executors de la voluntat del Govern de l’Estat. Aquesta Llei suposaria també el desmantellament dels serveis socials municipals, del comjunt de serveis públics.