19/07/2024 - 7:40
Més

  El Director General d´Obres Públiques i el Delegat de Renfe a la CV visiten les obres de la nova estació d´Albaida

  Altres notícies

  L´Alcalde d´Albaida, Josep Antoni Albert i la 1ª Tinent d´Alcalde, Eva Tormo han acompanyat al Director General d´Obres Públiques, Vicente Dómine i al delegat de Renfe a la Comunitat Valenciana, José Luis Gil,  a visitar les obres de la nova estació.

  L´Alcalde ha assenyalat que “esperem que aquestes obres de la nova estació ajuden a revitalitzar la línea de ferrocarril, delegat renfe albaida-1adequant les necessitats dels usuaris, que actualment es troben amb un servei de la línia insuficient”. L’edil ha aprofitat per traslladar el malestar dels usuaris de l´últim tren de la línea València-Alcoi, que es veuen obligats a parar a Xàtiva i continuar la ruta amb autobús. José Luis Gil de Renfe, ha explicat que es tracta d´una situació cojuntural i que volen tornar a restablir el servei el més aviat possible.

  A més, el Director General ha destacat la inversió de 1,35 milions d´euros que la Generalitat está realitzant, a través de la Conselleria d´Infraestructures, Territori i Medi Ambient, per a la construcció de la nova estació d´Albaida.

  La zona d´actuació de les obres es localitza junt a la rotonda d´accés a la ronda de l´Aljorf, al final del passeig de la Fira, una de les principals avingudes de la població.  Segons ha indicat Dómine “s´ha optat per una solució que minimitzara l´afecció al medi ambient, millorant l´entorn al aprofitar l´orografia de la zona, integrada a més amb la creació d´accessos mitjançant itineraris de vianants”.

  Les obres consisteixen en l´execució d´una nova andana, un edifici multiserveis i diverses parades d´autobusos, així com sistemes de rampes i escales de comunicació entre els diferents elements. La nova andana té una longitud de 100 metres i 5 metres d´amplada, i s´ha ubicat en una alineació recta del ferrocarril, solucionant així els problemes d´accessibilitat que actualment es presenten a l´estació de servei. A més estarà dotada de marquesines de 4 metres de longitud per protegir al ciutadà de les inclemències meteorològiques.

  El projecte inclou la construcció de tres dàrsenes per a parades d´autobusos, dos ubicades al costat de l´edifici i l´altra a la part exterior que possibilite la parada d´autobusos de major capacitat.

  L´edifici té unes dimensions en planta de 10×14 metres, amb una distribució  per a espai amb previsió d´ús de cafetería; lavabos comuns per als usuaris de la cafetería i del ferrocarril i un espai destinat a l´explotació de la línia. L´actuació inclou l´urbanització completa de la parcel-la i ja s´han creat els corresponents itineraris de vianants, rampes i escales; s´ha previst la revegetació de talussos i plantacions amb la seua corresponent xarxa de reg, així com una pista de petanca i una zona de jocs infantils, que permetrà a la població gaudir d´un nou espai públic.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Més de 2000 esportistes participaran en les 24 hores esportives d’Ontinyent

  Ontinyent està ultimant els preparatius per a una nova edició de les seues 24 hores esportives, una festa multiesportiva...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -