“El Pescao”, “Helsinki”, “Adeshora” i Pep Gimeno “Botifarra” a Ontinyent.

0

El cantant David Otero va quallar una excel·lent actuació en directe al concert del seu grup “El Pescao” anit a Ontinyent, ficant-se el públic a la butxaca des del primer tema amb les seues ganes i energia. Otero va demostrar als camps de la Puríssima perquè ha aconseguit fer-se un lloc en el panorama musical espanyol amb el seu primer disc en solitari fora del grup “El Canto del Loco”, que lidera el seu cosí Dani Martín. Amb tot, eren molts els seguidors del grup que acudien al concert, i que vibraren amb la interpretació del tema “Tal como es”, que Otero va escriure per a “El canto del Loco” i que va dedicar al seu cosí. La resta dels temes van ser part del seu àlbum “Nada-Lógico”.

Temes com ara “Te pido Perdon”, “Otro color” o un especialment emotiu, “Me da lo Mismo”, que David Otero va dedicar a “Cacahuete”, un amic seu amb el que va crear la banda, i que va morir fa un any. Però sobretot el públic assistent va esclatar amb la interpretació final d’un dels temes més coneguts de “El Pescao”, “Buscando el Sol”, que va ser corejat per tots i totes, mentre els efectes de llum s’intensificàven al seu punt àlgid. Cal destacar que durant tota l’actuació es va comptar amb diferents efectes visuals projectats a una pantalla, on es podien veure els videoclips de cada cançó a més a més d’altres fets exclusivament per a la gira, alguns d’ells amb la lletra subtitolada.

El concert va estar marcat per molts moments especials que van fer que el públic s’emportara molt bon gust de boca. En un d’estos moments, Raúl Galván, segon guitarra del conjunt i líder del grup “Los Galván”, va passar a fer també de vocalista; en altre, “El Pescao” va interrompre l’actuació per a fer referència a una aplicació d’un telèfon mòbil d’un dels assistents, al qual es veien unes estrelles que coincidien amb les que estaven apareixent al mateix moment al projector. David Otero va mostrar la seua satisfacció per la resposta del públic assistent, amb el qual va interactuar al llarg de l’actuació, i al qual va atendre després del concert per a fer-se fotos i signar autògrafs a tots aquells i aquelles que així ho van voler, un públic que va destacar la simpatia d’Otero i l’alta qualitat del directe de “El Pescao”.

Abans de l’actuació de “El Pescao”, els grups locals “Adeshora” i “Helsinki” van actuar com a teloners, mostrant un alt nivell musical i aconseguint des del primer moment una bona resposta del públic. els components de “Helsinki” van aportar una cridanera posada en escena al que van dir que seria el seu últim concert a Ontinyent dins la seua gira; mentre que el vocalista de “Adeshora”, Xus Soriano, va obtenir una gran ovació al moment al qual va donar les gràcies públicament al Govern d’Ontinyent per haver recuperat el concert de festes per als i les joves.
Mentre tenia lloc esta actuació als camps de futbol de la Puríssima, la Glorieta acollia una altra ben diferent, la del cantaor xativí Pep Gimeno “Botifarra” i el cantautor de Catarroja i exmembre de “Al Tall” Miquel Gil, que van omplir aquest cèntric jardí de públic tant d’Ontinyent com de tota la comarca. El primer en actuar va ser “Botifarra”, posteriorment ho va fer Miquel Gil, i finalment, com a final de festa, tots dos artistes van cantar junts, tancant entre aplaudiments la vetllada musical.