29/11/2023 - 10:10
Més

  COMPROMÍS proposa que les grans empreses que contracte l’Ajuntament compten amb un pla d’igualtat

  Altres notícies

  Josep Francés apunta que “la lluita contra la discriminació laboral no es pot quedar en paraules i el consistori ha de donar exemple adoptant mesures concretes”

  El grup COMPROMÍS a l’Ajuntament d’Ontinyent ha presentat al plenari municipal una moció sobre igualtat de tracte i d’oportunitats en l’àmbit laboral que condicionaria la contractació de serveis a grans empreses per part del consistori al fet que estes compten amb un pla d’igualtat. En paraules del portaveu de la coalició, Josep Francés “la lluita contra la discriminació laboral no es pot quedar en paraules i el consistori ha de donar exemple adoptant mesures concretes”, sent concretament la proposta que es planteja a la moció “que als Plecs de Condicions Tècniques i Administratives que determinen les condicions de les contractacions a efectuar per l’Ajuntament amb empreses de més de 250 treballadores i treballadors, aquestes estiguen obligades a respectar la igualtat de tracte i d’oportunitats en l’àmbit laboral mitjançant la presentació d’un pla d’igualtat aprovat prèviament a la licitació”.

  Josep Francés explica que la legislació vigent avala aquesta proposta, fent referència a per exemple a la Llei Orgànica 3/2007, de 22 de març, que planteja que el principi d’igualtat de tracte i oportunitats entre dones i homes, i a nivell autonòmic la llei 9/2003, de 2 d’abril en el títol III, art.46 diu que en cas d’empat en la puntuació obtinguda per dos o més empreses a les quals haguera correspost la màxima puntuació tindran preferència els licitadors que amb una solvència  tècnica presenten un pla d’igualtat prèviament aprovat per qualsevol administració pública o òrgan competent. “Aquest mateix article fou aprovat per Junta de govern d’aquest Ajuntament en 2.009”, recorda Josep Francés. “Volem demostrar el compromís de l’Ajuntament d’Ontinyent per afavorir una igualtat real entre homes i dones, ja que l’ajuntament pot efectuar contractacions amb múltiples empreses que es troben en aquestos supòsits”, assenyala el portaveu de COMPROMÍS.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Ontinyent necessita una Oficina municipal de suport a associacions

  Gabriel Portero Valls Regidor de Compromís a l’Ajuntament d’Ontinyent Si per alguna cosa es caracteritza Ontinyent és pel seu dinamisme. Som...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -