28/02/2024 - 22:33
Més

  El projecte “Memòria i Patrimoni Viu” es presenta al XI Congrés Estatal de Ciutats Educadores

  Altres notícies

  L’Alcalde d’Ontinyent i President de la FUCO destaca que el projecte “posa en valor els punts d’unió entre les persones i no les diferències”

  “Memòria i Patrimoni Viu”, el pioner projecte de foment del diàleg intergeneracional posat en marxa enguany al Campus Universitari d’Ontinyent, ha estat presentat al XI Congrés Estatal de Ciutats Educadores celebrat als últims dies a Gandia.

  congresciutats-1En aquest Congrés, que reunia més d’un centenar de tècnics i regidors d’educació de tota Espanya, el projecte era presentat per la Cap d’Iniciatives del Vicerrectorat de Participació i Projecció Territorial, Sacramento Pinazo, i l’Alcalde d’Ontinyent i President de la Fundació Universitària Campus Ontinyent, Jorge Rodríguez, qui posava de relleu que aquest projecte “incideix en una cosa essencial: posa en valor els punts d’unió entre les persones i no les diferències”, destacava.

  Amb el programa “Memòria i Patrimoni Viu” del Campus d’Ontinyent de la Universitat de València (UV) 24 joves estudiants de magisteri i 24 alumnes de “Unimajors” amb més de 50 anys s’han reunit en 10 sessions repartides entre gener i octubre per tal d’establir un diàleg intergeneracional en qüestions relatives a l’educació. Cada sessió ha comptat amb un guió de treball, sobre aspectes com l’evolució del rol del mestre, els plans d’estudi, el calendari escolar, els materials o el paper dels mitjans de comunicació a l’educació.

  Amb els resultats d’estos diàlegs, es realitzaran uns relats per part dels participants que, juntament amb una sèrie de fotografies d’objectes d’èpoques passades, permetran crear uns panells expositius que seran mostrats de manera itinerant a Ontinyent i altres ciutats. Així mateix, a partir d’aquest material es farà un llibre on es replegarà el treball de cada grup, i es gravarà un DVD que serà accessible des d’internet.

  Sacramento Pinazo destacava el gran interès mostrat tant per joves com pels majors participants, “majors d’envelliment actiu, alguns dels quals han estat professors o alumnes a l’edifici Lluís Vives del Campus d’Ontinyent en temps passats, i que ara han compartit espai amb uns joves amb els quals han pogut intercanviar coneixements, aprofitant a més a més l’ús de les noves tecnologies”.

  L’Alcalde d’Ontinyent explicava a l’auditori els passos fets a la ciutat des de la implantació de la Diplomatura de Ciències Empresarials en 1998 fins a hui, amb les titulacions de Finançes i Comptabilitat, ADE i Magisteri Infantil, amb el nou edifici del Campus Universitari en construcció, i amb una completa programació d’activitats i iniciatives amb un altíssim grau d’acceptació, entre les quals es troba “Memòria i Patrimoni Viu”. Jorge Rodríguez destacava el paper de la Fundació Campus Ontinyent com a nexe d’unió de les principals institucions d’Ontinyent per impulsar els estudis universitaris a la ciutat, confirmant el compromís del Govern d’Ontinyent “per la formació universitària a totes les edats”.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  L’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent iniciarà esta setmana la nova temporada al Teatre Echegaray

  El primer concert serà dissabte que ve dia dos de març a les 19.30 hores amb un concert amb obres de Falla, Turina, Rimski-Kórsakov i Ravel
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -